Diari Més

Carta Dominical

Amb tu som una gran família

Arquebisbe de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

Benvolguts, el diumenge dia 10 de novembre celebrarem un any més el dia de l’Església Diocesana, una diada que s’anomena també Jornada de Germanor. És el dia en el qual s’ofereix als creients de cada diòcesi la situació econòmica de l’Església diocesana i, a la vegada, es demana l’ajut econòmic necessari per al seu sosteniment.

El lema d’enguany és: «Amb tu som una gran família.» La família fa pensar en el que ha de ser la comunitat cristiana, no per casualitat anomenem l’Església «família dels fills de Déu».

La comunitat cristiana fa uns serveis a dintre i a fora d’ella mateixa en el camí de seguiment de Jesús. Els qui ens beneficiem i reconeixem el bé social que suposen i estem interessats que continuïn, hem de demostrar-ho. Net i clar. Davant d’una persona que coixeja serveixen de ben poc o de no res les teories de cafè. El que cal és aixecar-se i ajudar-lo a portar el feix i caminar.

En la família hi ha intercanvi de serveis. A voltes, es presenten situacions d’emergència: la mare s’ha posat malalta, el pare ha quedat sense feina o el fill gran es casa i ha de moblar el pis. Si la família és ben avinguda, tots hi són per un cap amb naturalitat. És que la família dona quelcom únic: amor gratuït.

El servei que costa fer vindrà a repel o serà més planer, però l’afecte i la raó s’imposen i ningú no posa ordinadors o fulls de càlcul per anotar el servei que presta.

Reconec que és antipàtic barrejar estimació i diners. Aclarim, però, les coses i toquem de peus a terra. El jove que es casa no es casa per diners, però necessita un lloc per viure i aquí l’economia hi té una paraula a dir.

El mateix passa amb l’Església: presta un servei que no es compra ni es ven, però ho fa amb uns mitjans humans que tenen un cost econòmic. I com que l’Església està formada per comunitats desiguals, cal que la comunió de fe i de vida es manifesti en la corresponsabilitat. Aquí ens n’aniríem a parlar dels vasos comunicants, però el bisbe no és mestre en física.

Cal dir que el moviment econòmic de la diòcesi es pot consultar a la pàgina web de l’Arquebisbat, acomplint així la llei de transparència que se’ns demana. Fins i tot, en aquests moments es pot fer un ingrés directament a través d’aquesta pàgina web. Us invito a visitar-la i a adonar-vos dels diferents serveis i necessitats de l’arxidiòcesi.

No vull deixar de donar les gràcies a totes les persones que ajudeu l’Església. Segur que l’estimeu i la valoreu. A més, penseu que el to amb què a casa es parla de l’Església fa que se la valori d’una manera o d’una altra. Continueu valorant-la i ajudant-la i treballeu perquè els vostres familiars i amics la valorin i l’estimin.

El diumenge de la Jornada de Germanor és un dia assenyalat per a valorar, estimar i ajudar l’Església amb més generositat. Que Déu us ho pagui.

tracking