Diari Més

Tribuna

O Pedro Sánchez o PP-Vox

Federació del PSC del Camp de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

Totes les enquestes assenyalen el mateix escenari: després de les eleccions de la setmana que ve el president del govern es dirà Pedro Sánchez o bé es dirà PabloCasado. Amb una excepció molt important: el candidat del PP només pot arribar al poder i governar depenent dels diputats de l'extrema dreta deVoxque seran imprescindibles per a aprovar qualsevol cosa.

Pensem un moment el que suposaria un executiu del PP que depengués parlamentàriament deVox. El que significaria pel que fa a la reculada de drets, llibertats i prestacions socials. Sumem a això l'escenari que tenim a Catalunya amb el senyor Torra obeint el que dicten les instruccions del senyor Puigdemont i a la CUP liderant el «capdavant de la confrontació» del bloqueig independentista.

Volem això els ciutadans de Tarragona? Quedar atrapats en una espècie de bucle que ens condemni a tots a la decadència? Els socialistes estem convençuts que la immensa majoria no, no ho desitja. Bàsicament perquè seria un desastre. Com podem evitar-ho? Mobilitzant-nos massivament i omplint les urnes de vots amb el puny i la rosa, la candidatura socialista, l'única capaç de garantir que Pedro Sánchez sigui elegit com a president del govern.

A mi no m'agrada parlar de «vot útil» perquè tots ho són en democràcia. Ara bé, així mateix, m'agradaria reflexionar amb vosaltres sobre la utilitat política de votar opcions que tan sols opten a quedar quartes, cinquenes, sisenes o setenes. Aquestes no el seu unes eleccions municipals o autonòmiques.

Tots ens juguem molt. Si el senyorCasadoté l'opció de sumar ambVox, no tindrà cap objecció a fer-ho com ja han fet a Andalusia, Madrid, Múrcia, i exactament en tots els ajuntaments on s'han posat d'acord per a governar junts.

El dia 11 serà massa tard per a lamentar-ho. Per això hem de concentrar el sufragi en el Partit Socialista, en el PSC, l'única opció capaç de garantir un govern de progrés i, alhora, impedir l'accés de l'extrema dreta al poder.

Ja estem tots i totes cansades de bloquejos i de la vanitat de segons qui. És l'hora d'avançar i de fer-ho amb decisió, amb valentia, aconseguint un govern coherent i estable (i ben connectat con Europa) capaç de fer front als reptes que tenim o que puguin sorgir. Del teu vot depèn.

No ho demanem per a fer ministre a no sé qui, sinó per a pujar les pensions i els salaris dels treballadors, acabar amb la violència sexual al nostre país, eliminar els copagaments sanitaris i farmacèutics que va introduir el PP, lluitar contra la corrupció, tornar a invertir en educació, sanitat, recerca i desenvolupament i, sobretot, per garantir la convivència a Catalunya.

Els carrers no són d'uns, els carrers són de tots. Són l'espai públic per antonomàsia. Podem aconseguir-ho conjuntament. Però per a aconseguir-ho no podem «passar» d'anar a votar. El teu futur, el dels teus fills i éssers estimats també està en joc. Aquesta vegada hi ha massa perill si l'extrema dreta s'enfila al poder en la motxilla del PPcom perno anar a les urnes o dispersar el vot en opcions minoritàries que no tenen ni la més mínima opció de guanyar.

Volem al senyorCasadode president i al senyorAbascalde ministre de l'Interior? A tots aquells que respongueu «no» ens dirigim els i les socialistes. Creieu-me, és possible trobar-nos a la dreta i l'extrema dreta a la Moncloa si els progressistes no votem o ens dividim en una multitud de petites opcions. Sabem que alguns de vosaltres esteu enfadats per haver de votar una altra vegada després de la victòria socialista en les eleccions d'abril. Compartim la vostra indignació.

Però, precisament, per evitar que un nou front de bloqueig ens emplaci a unes terceres eleccions d'aquí a uns mesos i posi en risc la viabilitat del país hem de concentrar totes les forces en el Partit Socialista per aconseguir que Espanya comenci el dia 11 amb un govern progressista, feminista, ecologista, fort, unit i estable lideratperPedro Sánchez. Si tots i totes anem, guanyem. Ara cal avançar, por el bé de tots i totes. Anem!

tracking