Diari Més

Creat:

Actualitzat:

El conegut com a canvi climàtic, al marge de les discussions científiques sobre si és produït per accions humanes o per variacions en les radiacions solars, és una realitat negativa innegable, que ja està afectant la humanitat i en el futur encara ho farà més.

D’entrada està servint, perquè les noves generacions, es comencin a veure com membres d’una espècie, que haurà d’afrontar el repte de superar l’actual desfeta medi ambiental, que afecta sobretot la salut dels habitants de les grans ciutats contaminades.

La figura de la noia sueca Greta Thurnberg de 16 anys, ha impactat en una societat que comença a qüestionar el funcionament de la democràcia, amb una classe política que ha perdut la seva credibilitat, en moltes qüestions, però sobretot en la forma d’afrontar el canvi climàtic.

Hi ha qui creu que una adolescent no hauria de lliurar una batalla política, sense tenir en compte que la Greta, personalitza la imatge d’un relat, que ja està generant que milions de joves de 15 i 16 anys, hagin entès perfectament que és el que s’estan jugant.

La societat hauria d’estar agraïda pel gran treball de la Greta, obrint el debat sobre una greu extinció ecològica, produïda pel col·lapse dels combustibles fòssils, que han de ser substituïts per energies renovables.

Es tracta de no qüestionar a una joventut, a qui se li ha pronosticat que viurà pitjor que les generacions actuals, sinó tot el contrari, d’esperonar el seu esperit de lluita en la construcció d’un món millor, que en aquests moments amb molta il·lusió comença a endegar.

tracking