Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Fa 2500 anys a Grècia algú va dir: «Només sé que no sé res». Frase avui dia plenament acceptada, per molts dels científics més avançats experts en física quàntica. Aquest reconeixent de la seva i la nostra ignorància sobre temes fonamentals, que poc a poc anem descobrint, no exclou que algú, partint d’una pretesa saviesa dels anys, de forma agosarada i amb un alt grau d’ingenuïtat, s’atreveixi a manifestar quins podrien ser els principis bàsics que regeixen el món. Precisament en uns moments de transició com els actuals, en els que un sistema capitalista materialista obsolet, requereix ser substituït per un de nou, aquest forçament ha d’estar basat en valors espirituals, que apostin pel compartir enlloc del competir i que millor fer-ho apostant i creient que cal viure per ser lliures acompanyats per l’altruisme.

Creença sustentada amb el pensament del filòsof Hegel, que entenia el procés evolutiu de la història, com el progrés del concepte de llibertat, quin aprofundiment té molt a veure amb la dita «La veritat us farà lliures», la qual cosa permet afirmar, que per a ser més lliures cal abans que tot, saber més.

El motor de la història és la llibertat cercada per cada persona, que precisa per a ser conquerida, afrontar la vida com un repte que li doni sentit, amb una clara aposta per l’altruisme, estimant als altres com un mateix, com l’única forma d’aconseguir l’autorealització personal, mitjançant una comunió amorosa i empàtica amb els altres, enlloc de fer-ho de forma egoista i individualista.

tracking