x
Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
11.16 º
20.88 Km/h
Els manaments de Moisés

El misteri de les filtracions

Periodista

Actualitzada 14/10/2019 a les 12:33

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

Com a periodista, he de reconèixer que les filtracions han estat una de les eines que he utilitzat per treure alguna notícia. Per tant, seria cínic criticar-les. I també seria incorrecte que la societat critiqués a qui publica una notícia que li ha facilitat una font fiable que vol romandre en l’anonimat. Una vegada, la meva joventut i el meu advocat em van recomanar revelar la font perquè venien mal dades. Ho vaig fer i me’n vaig sortir d’aquell ensurt judicial, però me n’he penedit tota vida. Hi ha portes a les quals no he pogut trucar mai més. En un despatx, algú em va recordar que jo tenia dret al secret professional i ell tenia dret a posar-me a la garjola. No tenia altra opció. Em va guanyar la por. Les investigacions per esbrinar d’on ha sortit alguna filtració, això que tècnicament anomenen «Revelació de Secret Sumarial», acaben sempre en no res. Pepito diu que li va dir Juanito. Juanito, que li va sentir al Quico. El Quico, que el Manel li va explicar en una festa... i el Manel, que ho va sentir per la ràdio... i així fins que s’acabi la paciència de l’instructor. És el misteri de les filtracions interessades.

Un magistrat em va dir un dia que no entenia com una declaració feta amb el funcionari, l’acusat i ell a un despatx tancat, podia aparèixer l’endemà a la premsa. En aquell moment vaig fer això que els mags no fan mai: revelar un truc. Us el revelaré també a vosaltres perquè ja fa molts anys. Li vaig preguntar què feien amb el paper carbó que es feia servir per fer còpies amb l’Olivetti. Em va contestar molt normal que el llençaven a la paperera. Vaig somriure. Llavors li va canviar la cara.
Comenta el contingut : El misteri de les filtracions
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Monterols, 36 2n. Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes