x
Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
12.15 º
5.4 Km/h
Els manaments de Moisés

Sant Pere segur que em llegeix

Periodista

Actualitzada 10/10/2019 a les 15:28

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

Moisés Peñalver

No m'hi veig gaire de prop. Jo diria que tinc precursors de presbícia. En el meu cas, aguda i ampliada, perquè no només tinc la vista cansada, ho tinc cansat tot. Però, en canvi, sí que sóc observador, i he comprovat que els conserges llegeixen aquest article. Ho sé perquè acostumen a reconèixer-me. Això em fa content, perquè després de treballar a la tele, la ràdio, els diaris i a una funerària, al món se'm reconeix per fi per aquest quadradet. Fa un any vaig tenir el plaer d'aprendre els orígens del ferrocarril i la problemàtica del corredor del Mediterrani amb el conserge dels serveis de Cultura de la Generalitat, i ahir vaig tenir la fortuna de conèixer el Josep Maria Llort, el conserge de l'Antiga Audiència. Ja podeu acomiadar tots els doctors en Història de la URV i contractar aquest home. Em vaig aturar davant la maqueta de la ciutat del segle II i em va encantar com m'explicava que els Romans havien viscut amb els Ibers, els independentistes de l'època. Ells devien ser els creadors del Chartreuse groc, perquè estaven ubicats per aquella zona del carrer Smith. Em va ensenyar les escales romanes, que estan vetades al públic. Es troben dins la torre que formava part del govern de l'època de la Hispania Citerior. Crec que García Margallo ja hi era. Devia ser «xulo» quan et preguntaven al Fòrum Provincial per l'any de naixement i tu podies dir «l'1». És l'any en què van néixer tots els de Bilbao.

Ara m'han recomanat que conegui el conserge de la sucursal d'una important institució de Pompeia. M'han dit que té una gran cultura humanista i que està entre Reus i Salou, en un organisme que també duu un nom romà: VIPS.
Comenta el contingut : Sant Pere segur que em llegeix
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Monterols, 36 2n. Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes