Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Ves que l’alcalde, el nou, munta un escarafall davant la notícia espúria, que ara en diuen fake, de què se’n volen emportar el Museu Arqueològic cap a Barcelona.

Sembla que una interpretació errònia de les intencions de la conselleria de Cultura d’unificar les seus del Museu d’Història de Catalunya i el Museu d’Arqueològic de Barcelona, va despertar recels i alarmes a la nostra ciutat.

Veure perillar el nostre patrimoni i que la causa sigui el xuclador vòrtex del Cap i Casal no és fruit de paranoies. Sentir-se poc estimat, poc considerat, és un sentiment victimista si es vol, però comprensible i ben arrelat. Bé que és fàcil donar les culpes als altres i ignorar les deficiències pròpies. També que les comparances tenen d’odioses el mateix fet de la comparança. Però també, és cert que als efectes socials i, també, polítics, des de Barcelona és mira diferent del Llobregat amunt que del Llobregat avall.

Aprofitant les nostres febleses I desacords ens van prendre el nom de la universitat, ens van adjudicar les inicials de Tabarnia i, en general només pensen en el sud quan a Barcelona plou. Se’n en foten perquè un alcalde mal aconsellat organitza una merda de jocs que no tenien ni la «o» olímpics. Som bons per polígons contaminants, centrals nuclears I parcs eòlics amb el maco que fora veure els molins a Collserola i fumeres nuclears a Sant Cugat.

No. No és cert que vulguin emportar-se el Museu d’Arqueologia a Barcelona. De fet se’l volen emportar a Reus, però encara no saben com fer-ho.

Tampoc és cert que hi hagi un projecte de traslladar pedra a pedra les muralles a Port Aventura, encara que sigui més factible que posar el moll de creuers a Vila-seca.

L’arqueologia a Tarragona inclourà el Patrimoni romà i els components d’Arqueologia contemporània de la Savinosa, la Residencial, la Laboral, la Tabacalera, el Banc d’Espanya, el pàrquing Jaume I i fins i tot el Joan XXIII, per a gaudi i contemplació de generacions futures.

Tot plegat, alarmes injustificades.

tracking