Diari Més

Tribuna

El canvi que Tarragona necessita

Candidat de Junts per Tarragona a l’Alcaldia de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

El cronòmetre per fer possible el canvi que Tarragona necessita ja està en marxa. Deixem enrere aquests més de deu anys d’oportunitats perdudes que ens precedeixen i fem que a Tarragona hi tornin a passar coses, que es torni a omplir de vida.

Vaig entrar en el món de la política fa poc més d’un any i durant tot aquest temps he tingut l’oportunitat de conèixer molts tarragonins i tarragonines de nombroses sensibilitats que volen que Tarragona no només torni a funcionar, sinó que il·lusioni. Per fer-ho possible és imprescindible un canvi profund al govern de la ciutat, una renovació d’idees, un canvi generacional, d’actitud i de mentalitat. Governar una ciutat no és només dir-ho, és implicació, és mullar-se i, sobretot, treballar, decidir i fer possible. Des de Junts per Tarragona dibuixem una ciutat allunyada de projectes faraònics i inversions milionàries que no arriben mai. Cal un veritable projecte de ciutat, un projecte realista consensuat amb la ciutadania. Dibuixem una Tarragona amb una participació ciutadana real i efectiva que faci possible que siguin els veïns i veïnes els que decideixin quines són les actuacions prioritàries on destinar part dels recursos econòmics de l’Ajuntament. Qui millor que el veïnat coneix les necessitats que té el seu barri.

Dibuixem una Tarragona neta, cívica i amable. Volem que els carrers, places, parcs i zones verdes siguin dignes. Dignificar l’espai públic és un dels reptes més importants que tenim actualment amb l’objectiu de millorar la vida quotidiana, la convivència i el desenvolupament econòmic.

Volem una Tarragona que no deixi a ningú enrere, referent en polítiques socials. Per això apostem fermament per ampliar els recursos en aquesta àrea, per reduir les llistes d’espera en els serveis que ofereixen la primera atenció a les famílies, per donar servei davant els indesitjables talls de subministrament bàsics a les llars, per ampliar el suport a la dependència i a la gent gran i, entre moltes altres necessitats, perquè Tarragona sigui referent en la lluita contra la violència masclista.

Dibuixem una Tarragona segura, amb una percepció de seguretat més elevada. Apostem per incrementar el nombre d’agents i crear la Policia de Barri amb agents patrullant a peu que mantinguin un contacte diari amb la ciutadania. Impulsem reunions periòdiques entre el veïnat i els cossos de seguretat i estudiem la instal·lació de càmeres de videovigilància on sigui necessari, sempre acompanyades d’una supervisió que garanteixi una resposta ràpida.

Dibuixem una Tarragona cohesionada tant socialment com urbanísticament. Fem possible la connexió de tots els barris amb el centre de la ciutat convertint els diferents trams de les carreteres T-11 i N-340 amb autèntiques avingudes urbanes on els vianants i les bicicletes en siguin els protagonistes principals.

Dibuixem una Tarragona amb una cultura viva, on la cultura sigui un pilar fonamental, dotant aquesta àrea de més recursos humans i econòmics, posant fi al gran dèficit en equipaments i apostant pels artistes locals i projectant-los de portes en fora. I, sobretot: Obrim, conservem i difonem el nostre patrimoni històric amb la magnificència que es mereix.

Dibuixem una Tarragona competitiva, fomentant i donant suport al comerç de proximitat, que és l’essència de la nostra ciutat. Facilitem l’obertura de nous establiments locals, posem fi al gran nombre de locals buits i posem en marxa campanyes de promoció contínues, efectives i consensuades amb el sector.

Quants municipis hi ha amb dotze quilòmetres de costa? I quants n’hi ha amb platges urbanes i salvatges? Quina ciutat de Catalunya és més rica en patrimoni històric que Tarragona? Cal solucionar els problemes endèmics que no es deixen avançar en matèria de turisme com són la manca de places hoteleres i la falta de sensibilitat envers els càmpings. No tinc cap dubte que junts, amb la implicació de tots i totes, farem possible la Tarragona que volem, una Tarragona per la seva gent.

tracking