Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Els candidats i les candidates que opten a l’alcaldia de Tarragona esgoten aquesta segona i última setmana de campanya per fer propostes i llençar algun dard als adversaris polítics per esgarrapar vots.

Dotze llistes aspiren a fer-se un lloc al saló de plens de la plaça de la Font amb nou homes i només tres dones al capdavant. Les boles de vidre polítiques i periodístiques –d’enquestes no n’hem vist– pronostiquen a partir d’aquest diumenge 26 més fragmentació en la representació municipal. De fet l’actual consistori ja té set grups municipals si no compten les escissions i els no adscrits que han deixat el seu partit original.

Es mantingui l’actual dispersió o augmenti, sembla clar que el govern municipal tarragoní pels quatre anys vinents sortirà de la suma de dos o més grups si l’objectiu és dotar d’estabilitat la gestió del present i del futur d’un municipi de més de 120.000 habitants. És per això que els observadors més serens de la campanya electoral han d’analitzar amb calma els discursos, les promeses i les apel·lacions a les línies vermelles que uns i altres ens diuen que no creuaran a l’hora de forjar pactes postelectorals.

El que està en joc a Tarragona no és només qui serà alcalde o alcaldessa i ocuparà per tant la presidència del plenari municipal. El que es decidirà diumenge a les urnes són els companys de viatge, la ruta i la velocitat de creuer per fer el camí de Tarragona cap al futur en uns moments socials i polítics extraordinaris. Encara són molt presents els estralls provocats per la crisi econòmica que va esclatar el 2008 com per no haver après la lliçó. Estralls a les butxaques de les famílies, les empreses i les administracions públiques. L’ombra de les retallades plana sobre les limitacions de molts serveis públics prestats per l’Ajuntament i per la migrada quan no nul·la inversió en manteniment d’infraestructures que evoquen una Tarragona en blanc i negre i no pas en color mediterrani. És per això que els tarragonins i les tarragonines tenen encara una setmana per revisar quines candidatures fan propostes constructives, estan obertes al diàleg i al consens per assegurar el bon govern de Tarragona, diguin el que diguin les urnes aquest diumenge. Perquè la pregunta no és només quina serà la imatge de la composició del consistori a partir del 26 de maig si no quina és la Tarragona que podran dibuixar durant els pròxims quatre anys. I quina serà la relació de compromís i de confiança de l’Ajuntament amb els veïns i les veïnes. Ni més, ni menys.

tracking