Diari Més

Tribuna

Tecnologia i educació en benefici social

Fundació Tarragona smart region

Creat:

Actualitzat:

Fomentar la tecnologia i la innovació al servei de la ciutadania és sense dubte una de les premisses que tenim a la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region on més enllà de pensar en una ciutat intel·ligent, tenim ja la mirada i la perspectiva posada en el concepte de regió, de territori.

Si ens centrem en el terreny educatiu, iniciem una col·laboració amb el Programa d’Innovació Pedagògica STEAMcat, del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per a l’impuls de les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i en matemàtiques, mitjançant projectes de base tecnològica als centres educatius.

Un projecte així és necessari per fer front al desequilibri entre la demanda laboral en aquestes matèries i el nombre de persones titulades, sense deixar de banda el foment de la igualtat de gènere i garantint l’equitat sociocultural i socioeconòmica.

En aquest sentit, aquest programa ha de suposar un incentiu tant entre els estudiants com en la formació de professorat mitjançant noves metodologies, tecnologies i perspectives que afavoreixen el seu aprenentatge, però important és també encoratjar a la participació de les empreses del sector a l’escola, com també promoure aquestes matèries entre la societat.

Des de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region considerem satisfactori en aquesta línia encetar una nova edició del Projecte Hèlix, que en aquesta ocasió compta amb la col·laboració del programa STEAMcat, i amplia el nombre de centres participants a tres, l’Institut Josep Tapiró, de Reus, l’Institut del Morell i l’Institut Sant Pere i Sant Pau de Tarragona del qual a la passada edició hi van participar 12 alumnes. Amb la col·laboració també de Petits Enginyers van reaprofitar els gots de plàstic per convertir-los en material amb nous usos en benefici d’un centre social del mateix barri, l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta. Sense dubte una iniciativa d’economia circular i economia col·laborativa amb compromís social on tecnologia, educació, sostenibilitat, societat i innovació van de la mà.

tracking