Diari Més

Tribuna

Fer de Tarragona una ciutat d'esport inclusiu

Número 2 de la candidatura de Junts per Tarragona

Creat:

Actualitzat:

Aquest 6 d’abril va ser el Dia Internacional de l’Activitat Física, una celebració encaminada a reconèixer l’extraordinària funció que desenvolupa l’esport en la nostra societat. Tots i totes som conscients que l’esport promou hàbits saludables, per això és tan important fer que l’esport arribi a tothom, fent-lo accessible a tota la societat, a totes les persones i a totes edats.

Al llarg dels anys, durant la meva pràctica esportiva, he après que l’esport fa millors a les persones, que té un poder transformador per a les societats encara infrautilitzat, que l’esport s’ha d’utilitzar com una eina d’enfortiment personal, d’integració i de cohesió social. L’activitat física genera un gran impacte a la nostra societat i sempre és en positiu. Podríem parlar del benefici que gènera la pràctica esportiva en el rendiment escolar, o podríem recordar l’estalvi que una societat saludable pot generar en les partides pressupostàries de salut d’un país.

La pràctica esportiva moderada s’ha d’iniciar des de la infantesa i ha d’arribar fins a la maduresa, ja que això ens permetrà assolir una societat més saludable amb una qualitat de vida molt més elevada per a totes les edats. Hi ha diferents disciplines, diferents tipologies d’esports que poden adaptar-se perfectament a cada persona, a cada situació.

Tampoc ens hem d’oblidar de fer accessible l’esport per a tothom. En aquest sentit, i centrant-nos amb l’Ajuntament de Tarragona, calen polítiques d’igualtat a tots els departaments del consistori i, molt especialment, en les àrees d’Esport i Educació.

Ens hem de posar les piles amb l’esport inclusiu, encara ens queda molt camí per recórrer i la feina és de totes i tots, de l’administració, de les famílies, de l’escola... I de totes les entitats esportives que avui encara no han fet el pas definitiu per fer de l’esport una activitat totalment inclusiva. En definitiva, l’esport és, a la vegada, una necessitat i un deure. Tothom s’hauria de veure en la necessitat i l’obligació de practicar alguna disciplina esportiva per trobar-se bé amb si mateix, fomentar la convivència amb l’entorn i millorar la salut de la nostra societat.

tracking