Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Ja estan convocades les eleccions generals del 28-A i després tindrem les municipals el 26-M. Després de 40 anys els ciutadans tornarem a votar els nostres representants més propers. La ciutat és l’espai per excel·lència on es contribueix a la convivència real entre persones, a la plenitud de la ciutadania, i a l’esforç col·lectiu per construir conjuntament un espai públic obert i democràtic, on tothom pugui desenvolupar els nostres propis projectes de vida, a la vegada que aportem a la societat el millor de nosaltres mateixos. Es tracta de garantir una millor qualitat de vida, crear ciutats d’oportunitats amb un model social avançat, generador d’ocupació i de creixement inclusiu.

Ara s’han d’afrontar nous reptes i un compromís per la sostenibilitat, amb un espai públic de qualitat, dinàmic, educador, divers, tolerant, amable, igualitari i feminista. Patim en el nostre entorn les desigualtats, els efectes de canvi climàtic, la mobilitat sostenible, la segregació social i residencial, la crisi financera, que s’han manifestat amb cruesa i contundència en moltes famílies. Tot plegat ha provocat el debat entre el populisme nacionalisme català i la dreta espanyola més rància i reaccionària, creant problemes inexistents durant els darrers 40 anys respecte a la convivència i la integració.

El manifest electoral municipal socialista es fonamenta en l’ideari socialdemòcrata, que té quatre eixos bàsics: 1. Pobles i ciutats per viure millor; 2. Per treballar millor; 3. Per gaudir més i 4 Per avançar més. Viure millor, que no és una declaració de principis buida, amb: un habitatge digne; la seguretat com a dret fonamental; l’accessibilitat sense barreres; sanitat universal, pública, de qualitat i equitativa; transport públic i mobilitat sostenible i serveis socials forts. Respecte al treball, que en un futur anirà evolucionant per l’impacte de les noves tecnologies i els canvis en els sistemes de producció, es tindran en compte els següents paràmetres: l’economia cooperativa, social i solidària; l’ocupació de qualitat; el comerç de proximitat; la innovació i el coneixement; un turisme accessible, sostenible i qualificat i la reindustrialització.

A més de viure i treballar, hem de gaudir més amb: la igualtat dona-home; una joventut generadora de futur; la inclusió dels discapacitats; la infància com a prioritat política; la gent gran; la cultura com a element central de la política municipal; polítiques d’esport transversals i renovar la mirada a les polítiques de convivència i civisme. Per últim, el programa socialista reivindica avançar cap a una Catalunya ecosostenible, solidària, diversa, cohesionada territorialment amb un urbanisme amb rostre humà, educada, democràtica.

El futur dels nostres ajuntaments estaran a les nostres mans, amb els nostres vots el 26-M, abans, el 28-A tindrem les generals que marcaran, i molt, el futur. Sols hi ha dues opcions. Votar progrés, liderat pel PSOE o tornar a viure temps passats, amb la retallada de llibertats i drets, si PP, Cs i Vox formen govern. Tothom està cridat a les urnes, Tots hem de votar.

tracking