Diari Més

Als quatre vents

La classe de Religió, un enriquiment per als infants i els joves

Arquebisbe de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

L’Església, des dels seus inicis, ha tingut un veritable compromís educatiu. La història ens mostra de manera ben objectiva el treball ingent dels membres de l’Església, religioses i religiosos, laiques, laics i sacerdots, en la fundació d’escoles, editorials, treball de voluntariat per a reforçar l’estudi dels infants més vulnerables, cursos de formació. L’Església de Tarragona és un bon exemple d’aquest treball educatiu al llarg de la seva història.

En les diverses institucions educatives de l’Església catòlica i en el treball que fan els mestres, professors i professores de religió, l’Església uneix a l’obra educativa i a la promoció humana el testimoniatge i l’anunci de l’Evangeli.

En el darrer Sínode dels Bisbes, en el qual hi van participar joves d’arreu del món, la primera i més important petició d’alguns d’ells a l’Església era l’educació bàsica, ja que en moltes regions del món on el cristianisme no és majoritari, el treball educatiu de l’Església és molt apreciat fins i tot pels no cristians.

A la classe de religió catòlica, el docent no sols forneix de coneixements als alumnes sinó que, d’acord amb l’edat dels infants i joves, cerca fer dialogar la fe amb les preguntes del nostre món, amb els desafiaments que la ciència i la tècnica planteja, amb les transformacions culturals d’una societat cada cop més plurireligiosa, posant al capdavant un compromís per l’educació en la virtut de la justícia que els farà homes i dones més lliures i responsables.

Molts infants i joves volen conèixer més bé la pròpia fe, descobrir-ne les arrels en la Bíblia, entendre millor el que creiem, admirar la bellesa i el significat de l’art cristià, conèixer la història de la santedat de molts homes i dones que han estat deixebles de Jesucrist, entendre el sentit profund de les benaurances, el deure ètic de les obres de misericòrdia, el tresor que conté la pregària del parenostre.

És per tot això que els pares i mares disposeu d’un bon mitjà en la formació dels vostres fills i filles: la classe de religió i moral catòlica a l’escola.

Cada any, en aquest temps, se us proposa escollir-la per als vostres fills i filles. Us animo a fer-ho i animo també els vostres fills a demanar-vos-ho, perquè l’educació integral humana i cristiana dels infants i joves s’ho val.

Totes les escoles tenen el deure d’oferir la classe de religió i moral catòlica per tal que, lliurement, els qui ho vulguin, la puguin triar. Teniu el dret a escollir-la i els vostres fills us ho agrairan perquè en res els perjudica i, en canvi, els beneficia molt.

tracking