Diari Més

Tribuna

Es pot saber què queda pendent de pagar dels Jocs?

Candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

Al grup municipal d’Esquerra Republicana ens han arribat queixes d’entitats i particulars que diuen tenir factures dels Jocs del Mediterrani pendents de cobrar. Els imports d’aquestes factures són considerables. Amb un exercici de prudència elemental, vam demanar a l’alcalde el contrast d’aquesta informació. Ho vam fer de la manera reglamentaria. En aquest sentit, el dia 13 de febrer vam presentar unes preguntes per a què, seguint el que disposa el Reglament d’Organització Municipal, en el ple de dos dies després ens donés resposta:

1. Quants pagaments, en relació als Jocs del Mediterrani, resten per fer efectius?

2. A quins proveïdors i a quines entitats, ja siguin factures, convenis, contractes o altres tipus de col·laboració?

3. Quins d’aquests compromisos van a càrrec de la Fundació i quins a càrrec del propi Ajuntament?

Per molt caòtica que sigui la gestió, cal suposar que nou mesos després dels Jocs s’ha de poder saber quines factures queden per pagar.

El fet és que al ple l’alcalde va dir-nos que en quaranta-vuit hores tindríem resposta. No va arribar. Vam esperar al següent ple, que és el termini màxim que el reglament permet per contestar, i el conseller delegat dels Jocs ens va respondre una altra vegada que en quaranta-vuit hores tindríem resposta. Ja fa deu dies, dues-centes quaranta hores per ser precisos, i encara no tenim la informació.

Tenim tota la sensació que estem davant d’una maniobra dilatòria. Ballesteros no es pot presentar a les eleccions sense esclarir si hi ha factures pendents dels Jocs i a qui correspon pagar-les. Canvia molt que siguin a càrrec de la Fundació que a càrrec de l’Ajuntament. En el primer cas, la responsabilitat recauria en els seus patrons i posaria en qüestió el pretès superàvit que ens van explicar.

Potser encara queden ingressos de donacions i subvencions pendents d’ingressar. No ho sabem. Ni sabem si tot estava tan ben lligat com ens havien dit. En tot cas, és evident que respecte als Jocs, el govern Ballesteros segueix actuant amb una opacitat que té molt de desconsideració vers la ciutadania.

Ah! I potser no hi ha motiu per preocupar-se i totes les entitats, professionals i proveïdors ja han cobrat. Perfecte. Tan senzill com que ens responguin a les nostres preguntes i l’alcalde estampi una signatura certificant que tothom ha cobrat. Mira que és fàcil!

tracking