Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Doncs resulta que aquell acudit de l’Eugenio que unia els russos amb els polvorons de l’Estepa, a Sevilla, pot ser veritat. Sí, sí, fins i tot ho ha publicat la revista “Science”. Ja sé que no coneixeu la publicació perquè a diferència de l’Interviu, aquí no hi ha «temes d’interès». La prestigiosa revista ens ha obert els ulls sobre un fet històric que per alguns serà el cisma d’occident i per d’altres un orgull. Els espanyols i els catalans provenim d’homes esteparis del nord d’Europa. És a dir, que fa 4.000 anys, van venir els russos a la Península i els espanyolets van/vam desaparèixer. Es veu que a les dones d’aquella època els resultava més atractiu un paio que venia amb un bon carro i cavalls, el que seria ara un BMW Sèrie 7, que els que tenien un Seat 850 Especial. Imagineu una festa major a Vimbodí on arriben uns paios d’1,87, rossos, ben armats i que, a més, porten armes. Clar! Van lligar com Carlos Yoyas en un míting de Vox.

Doncs resulta que els bascos també han «cobrat» en aquest estudi. Perquè tenir «Ocho apellidos vascos» vesteix molt, però el tema fa baixada -com quan Puigdemont va suspendre la república- si se sap que el cognom 9 o el 13 és Durikovich. A mi ja m’estranyava que les botigues de Reus tinguessin tanta clientela russa els dissabtes i que a la Costa del Sol hi compressin tantes propietats. En el fons tornen al seu passat i, nosaltres, ens agradi o no, els hem de veure no com a germans, sinó com si fossin els nostres pares.

La notícia diu que els esteparis van substituir el 100% dels homes, però la realitat és que en va quedar un amb la missió de restituir la «raza». Es deia Julio Iglesias.

tracking