Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Les ciutats són com les persones, el seu aspecte és el primer que es percep. Malgrat que tots sabem que l’important és a l’interior, és evident que un aspecte atractiu dona, de primeres, millors oportunitats.

Així una ciutat (o un poble o una vila) amb bon aspecte, amb una neteja acurada, amb els carrers ben il·luminats i els balcons ben guarnits es fa atractiva pels seus propis ciutadans primer i evidentment per aquells que la visiten. Els veïns d’una ciutat «guapa» se’n senten orgullosos i s’escarrassen en mantenir-la encara més bonica, més neta i més guarnida. Els visitants l’escullen pel que veuen i pel que en parlen i al seu torn es converteixen en grans ambaixadors dels llocs que visiten i n’expliquen les meravelles als seus amics i coneguts dient-los «quina ciutat més bonica he visitat».

Cambrils ara mateix no dona una primera bona impressió. Tenim una ciutat amb grans possibilitats, que pot oferir molt a habitants i a visitants, que abraça el mar i la muntanya, amb una gran història, amb una gran gastronomia, amb comerços que havien estat referent fins i tot a ciutats més grans i properes! Però està bruta i els seus ciutadans.... Se n’han desenamorat!

Però qui arriba de nou sense conèixer tot el que pot oferir, només veu el que se li presenta davant els ulls: carrers bruts, mal il·luminats, locals comercials tancats... i aquests visitants marxaran amb una mala impressió del nostre poble i quan tornin a les seves cases no en parlaran positivament.

No podem continuar en aquesta situació! Cambrils perd lluentor, s’apaga lentament i perdrà tot vestigi de la seva bellesa i ningú, en la foscor, no veurà les seves possibilitats, que són tantes i tan grans.

Podem fer encara que la nostra llum no s’apagui, que agafi força. Fem que el nostre poble torni a ser el més guapo! Anem tots a una i enamorem-nos novament: exigim una neteja acurada i fem-nos responsables cadascú de mantenir-la amb petites accions del dia a dia, exigim més activitat i suport al comerç i donem suport nosaltres mateixos comprant al nostre poble, exigim més guarniment i guarnim també les nostres façanes, exigim més moviment i moguem-nos tots per Cambrils. Pel nostre poble.

tracking