Diari Més

Tribuna

La brossa i la Tarragona sols per a rics

Membre de l’assemblea de la CUP

Creat:

Actualitzat:

Divendres 25 de gener de 2019, 3 de la tarda. L’il·lusionista en declivi Pep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona per la gràcia de la brossa que ningú no recull, convocava un ple per dilluns amb caràcter «d’urgència». Set punts, cap urgent, però un que per ell sol val un ple i una pleta. Els altres sis fan d’acompanyament i servirien a la premsa per dir que en aquest ple tan urgent hi havia diversos «temes» urgents i no un «tema únic»...

Què volia aprovar tan urgentment l’alcalde? Doncs una sola cosa: l’addenda del contracte de la brossa amb Fomento de Construcciones i Contratas, 461 pàgines que són transcendentals per a la política tarragonina vist com està la ciutat: més bruta que bruta, i transcendentals per continuar remenant la brossa per als que l’han remenat els darrers decennis. En aquest mig miler de pàgines (i no les he llegit però per ximple ja no hi passo més) hi trobareu canvis espectaculars, perquè, si no ho fossin, l’encarregat de la finca tarragonina no hauria fet aquesta maniobra.

Què s’hi inclou? Vosaltres, lectores i lectors, quan llegiu aquest article ja ho podreu saber, però jo parlo sense to ni so, sense base llegida. A veure si m’equivoco. Un allargament de la concessió ara que tothom veu que el cadàver polític de Ballesteros ja no té res a oferir a Padullés (gestor del FCC català)? Un blindatge de les condicions de brutícia màxima que patim les tarragonines i els tarragonins? Segur que res de bo, és clar, res de res, perquè la relació de Ballesteros amb la brossa i qui la gestiona a Tarragona sempre ha estat la mateixa, indefinible amb una sola paraula que no es pot pronunciar tot i que tothom la sap i la coneix (la paraula, és clar).

Mentrestant, per la premsa ens assabentàvem de la nova iniciativa cultural de l’Ángel Juárez, al capdavant de Mare Terra Fundació Mediterrània. Junt amb el Restaurant Solric organitzaran una sèrie de debats amb menjar amb el títol «Els àpats de Mediterrània al Solric». Van presentar la iniciativa el mateix Juárez i el copropietari del restaurant Francesc Ferreres. Ferreres sembla que ha substituït l’Ignasi Bosch al capdavant del Sol Ric. Bosch es va jubilar fa poquet de la seva feina com a responsable de part de l’Ajuntament del compliment del contracte de la brossa de Fomento a Tarragona. En tot cas, és ben clar que hi ha coses i casos en què la realitat supera la ficció però només la literatura és capaç de dibuixar-ho clar als ulls dels quals no hi veuen o no volen mirar...

Caldrà fer-ne una novel·la de tot això... potser una novel·la negra... Com deia jo mateix fa uns dies fa uns dies (autocita), tinc clar que quan l’escrigui Pau Pérez s’hi fumarà un puro i la Begoña Floria hi farà les fotos. L’alcalde ja sabeu què farà: allargar la brutícia i esperar el seu successor per tal que res mai no canviï o, si canvia, canviï a millor per a ells, és a dir a pitjor per a l’absoluta majoria de tarragonines i tarragonins.

Si us plau, no calleu.

tracking