Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Els avenços científics en el funcionament del cervell han demostrat la necessitat, totalment recomanable per augmentar la qualitat de vida en l’envelliment, de realitzar exercicis de tot tipus d’activitats ja siguin físiques o intel·lectuals, per rejovenir la seva vitalitat.

De forma conscient o no amb aquestes recomanacions, ens trobem davant del col·lectiu de la gent gran, que ha començat a fer servir la força dels seus vots, per reivindicar i aconseguir, l’acompliment de l’equiparació de la seva pensió amb l’augment del cost de la vida.

La targeta daurada en els viatges per tren, suposa un benefici econòmic favorable a la gent gran, que gaudeix d’un descompte del 40% en les seves tarifes. Succeeix però, que amb el funcionament del sistema tarifari integral, que permet fer servir diferents formes de transport, metro, autobús, tramvia i tren (FGC) i Rodalies de Catalunya, utilitzant les targetes T10, no existeix cap tipus de descompte envers la gent gran.

Es dóna la gran paradoxa que la gent gran, tot i gaudir de descomptes amb la targeta daurada, quan ha de fer servir un mode de transport compartit, li surt més a compte la utilització d’una targeta T10, amb les mateixes condicions que la resta de la població.

Reivindicar la incorporació del descompte de la targeta daurada en les targetes T10, podria ser una continuació del camí empres per la gent gran, per aconseguir millores econòmiques, quina lluita per assolir-ho, pot ajudar també, a la vegada, per augmentar la seva qualitat de vida.

tracking