Diari Més

Tribuna

Cambrils no s'ho mereix

Portaveu del NMC a l’Ajuntament de Cambrils

Creat:

Actualitzat:

Impera a Cambrils una trista sensació de desgovern que porta a un cert pessimisme en gran part de la població. Per posar un exemple molt gràfic, a molts indrets del municipi hi ha manca de llum i els carrers es veuen tristos, a algunes zones comercials o algunes urbanitzacions la foscor és evident i això es trasllada a molts altres espais públics. De la mateixa forma, fa uns anys Cambrils tenia un teixit civil imponent que ara també sembla fos per la manca d’interlocució amb els seus governants. Quan les persones surten al carrer per obrir els seus negocis, a fer reunions amb les entitats on pertanyen, o simplement surten a passejar, necessiten tenir la seguretat que l’administració és al seu costat i els solucionarà els problemes.

Un govern d’un ajuntament que viu d’esquena a la realitat sempre resta i condemna el creixement de tot el municipi. I això, a Cambrils, li està passant.

Des del NMC ho hem denunciat en diverses ocasions parlant de serveis bàsics tan necessaris com mantenir una bona neteja, unes voreres en bon estat i un mobiliari urbà en millors condicions. Les microobres són aquelles que veritablement garanteixen una bona zona de confort als habitants de cada ciutat, més enllà de les obres a correcuita que es puguin realitzar en precampanya electoral. Tan difícil era fer funcionar una brigada de treballadors municipals d’intervenció ràpida sobre les urgències diàries als nostres carrers, zones verdes, platges...?

El cambrilenc no oblida que hi ha obres importants que el govern municipal també ha volgut fer caure caigut en l’oblit, sobre les quals no ha pres cap decisió en gairebé quatre anys, com poden ser el Teatre Auditori o el Forn del Tallero.

Si donem una ullada per qualsevol punt de Cambrils, la deixadesa és evident per part dels tres partits (ERC, PdCAT i PSC) que avui diuen que governen la ciutat, però que realment van a remolc de les decisions que pren Vinyols, o sempre resulten estar més pendents d’allò que es dissenya als altres municipis veïns de Salou, Hospitalet de l’Infant o Mont-roig. Aquest nul lideratge per part de la nostra alcaldessa i els seus figurants fa que Cambrils no estigui a l’altura del que els seus habitants necessiten.

Quin és el dia a dia doncs de la gestió municipal actual? Cap impuls econòmic ni industrial més enllà de promeses i més paraules, cap política directament adreçada al teixit empresarial, cap campanya o programa de dinamització realment destacable per evitar que els comerços cambrilencs tanquin o les empreses marxin buscant millors incentius i menys pressió fiscal.

El govern municipal des d’un bon principi va manifestar no tenir cap voluntat d’actualitzar el pla d’urbanisme de la ciutat (POUM) ni cap intenció de reordenar el municipi marcant amb coherència el seu creixement futur. Aquesta manca de voluntat afecta igualment al seu mateix Pla d’Acció Municipal (PAM) que, aprovat massa tard, gairebé no complirà ni la meitat dels seus objectius.

En definitiva, tenim un equip de govern municipal que s’omple la boca amb paraules com «promoure» o «impulsar» que no sap traduir en fets ni polítiques concretes que facin créixer prou o desenvolupar econòmica, socialment i cívicament el nostre estimat Cambrils. Cambrils ja no vol més promeses, ni es pot permetre la falta de lideratge ni la manca de presa de decisions estratègiques que ens situïn en un millor horitzó. Cambrils, de cap de les maneres, això no s’ho mereix! Cambrils necessita una llum i una il·lusió que aquests anys s’han anat perdent i algú en té la responsabilitat.

tracking