Diari Més

Tribuna

La lluita per la sanitat

Tinenta d’alcalde de Polítiques d’Igualtat i Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

L’octubre del 2016, en el marc de la presentació del Pla Estratègic Sanitari 2016-2020, es va acordar que la intervenció en l’Hospital Joan XXIII de Tarragona es considerés una obra prioritària i necessària a tots els efectes.

El compromís que es va assumir va ser la construcció del nou edifici de l’hospital i la seva entrada en funcionament per l’any 2021. Tot i això, el dia d’avui encara no hem vist un projecte executiu ni la partida pressupostària per dur-ho a terme. Aquesta situació, que considerem insostenible, genera preocupació i incertesa a tots els tarragonins i tarragonines.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Tarragona es va demanar a la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, la imprescindible necessitat de treballar plegats en un projecte d’aquesta rellevància per la ciutat. Un projecte que ha de comptar amb el consens social, sanitari, administratiu, territorial i polític.

Crec que és fonamental persistir en la necessitat de concretar els compromisos assolits pel Govern de la Generalitat, perquè necessitem una sanitat pública de qualitat, amb els millors equipaments i uns recursos humans adients. L’enfortiment del paper de Joan XXIII com a hospital de referència és fonamental, en un moment en què Catalunya esdevé la comunitat autònoma que, durant el darrer any, ha perdut més quantitat de metges.

La situació que viu el sector mèdic és molt preocupant, no només a Tarragona, sinó a tota Catalunya. La majoria dels estudiants que acaben el MIR marxen i els metges que es jubilen no són substituïts. El resultat és doncs, una pèrdua d’experiència, coneixements i força innovadora. A més, cal afegir que pel que respecta a la nostra ciutat, la Generalitat fa més de 25 anys que no realitza una gran inversió en l’Hospital Joan XXIII.

És per tot això que des de la conselleria de Serveis a la Persona, tenim com una de les nostres prioritats lluitar perquè el nou Hospital Joan XXIII sigui una realitat en els terminis promesos. Així mateix, per l’Equip de Govern, és fonamental el manteniment dels serveis que actualment presta Joan XXIII i conservar la capitalitat sanitària del sud de Catalunya. Perquè invertir en sanitat, és invertir en el futur i nosaltres volem invertir en qualitat i en salut.

tracking