Diari Més

Tribuna

Desgovern numèric

Cap de Grup Municipal del PSC del Catllar

Creat:

Actualitzat:

Les matemàtiques polítiques poden servir per convertir quatre partits polítics perdedors d’eleccions municipals i amb diferents projectes de treball en un equip de govern, menys que més cohesionat, format amb difícils equilibris amb l’únic nexe en comú de l’afany de poder. I què en podem esperar? Doncs això, desgovern. I desgovern numèric perquè sembla que els únics números que realment dominen a la perfecció són els de saber que la seva suma els dóna el govern municipal.

Desgovern, desorganització, desinterès, desencert... i moltes paraules amb aquest prefix els podrien anar bé a l’equip de govern del Catllar, però dissortadament pel poble cap d’elles amb connotacions positives.

El passat dimarts 14 d’agost vam viure un nou capítol del desgovern desencertat del nostre poble en tenir lloc aquell dia la Comissió Especial de Comptes que ha d’enviar a sindicatura els comptes de l’ajuntament per fiscalitzar i veure que està en ordre l’exercici comptable de l’any 2017.

Aquesta reunió per aprovar els comptes havia de celebrar-se per llei abans del passat 1 de juny i seguint amb la seva tasca de desídia i deixadesa que comença a ser preocupant i habitual, es va celebrar dos mesos i mig més tard de la data límit màxima.

I es van aprovar els comptes almenys? Doncs no. No en aquella data perquè, de fet, entre errades de transcripció i errades que no sabien explicar en aquell moment els números no quadraven.

De fet, no tots els membres de la Comissió, representants dels seus partits i membres de l’equip de govern, estaven presents aquell dia i no s’havien preocupat de revisar la documentació per ells enviada per veure si els diferents documents eren coherents entre si almenys i que els números presentats fossin correctes.

L’alcalde Morlà es defensà dient que un alcalde no té per què saber comptabilitat i que els números són un tema de l’interventor i que confia en ell. És clar, només faltaria, tots confiem en l’interventor i en la seva tasca, però sr. Morlà no es tracta d’una qüestió de saber més o menys comptabilitat, no cal tenir un Grau en Matemàtiques ni ser un expert comptable, però això sí cal complir un mínim: Interès.

Interès com a alcalde i màxima autoritat municipal en saber quins comptes s’estan presentant i en quin estat i no anar a veure-les venir, defensar-se abans li diguin res i que siguem nosaltres, l’oposició, els que hàgim de demostrar que aquells números no són coherents.

Li correspon a l’equip de govern, senyor alcalde explicar els desajustos presentats que fan que ni dos mesos i mig després i totalment fora de terminis puguem presentar amb correcció i exactitud l’exercici comptable de 2017.

Mala organització. Un equip de govern que no revisa els comptes, un equip de govern que no sap explicar perquè no quadren els números, un equip de govern que no té explicació a donar del perquè no quadra el llistat del programa de comptabilitat i si és perquè hi ha hagut alguna modificació en la partida pressupostària posterior a l’aprovació del pressupost...

En definitiva, els números haurien de ser els que en el seu dia es van aprovar en Junta de Govern com a liquidació de l’exercici comptable de 2017 i el dia 14 d’agost, dos mesos i mig després de la data màxima de termini per presentar-ho, seguien sense quadrar per deixadesa, desídia, desinterès i sobretot per desgovern. Un desgovern numèric.

tracking