Diari Més

Tribuna

Tarragona, la ciutat abandonada

Regidor d'ERC-MES-MDC

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada vam viure dos episodis que mostren bé l’estat en que es troba la ciutat i la que n’és la causa principal. Seré directe i clar: Tarragona està abandonada i descuidada tant al Centre com als Barris i això es deu a l’apatia i la incompetència del govern PSC-PP, amb Ballesteros al capdavant. Vegem-ho en dos exemples que parlen per sí sols.

Primer exemple: els abocadors il·legals dels Barris. ERC-MES vam denunciar la presència de dos contenidors industrials amb tones de pneumàtics dins i fora del contenidor, darrera el Camp de Futbol de La Floresta, en plena via pública. Com sabeu els pneumàtics són un residu altament inflamable i contaminant i el seu tractament no es pot fer al carrer. Així que vam fer nostra la queixa dels veïns i la vam canalitzar políticament, després d’haver-hi parlat i haver visitat in situ aquestes deixalles. Vam constatar, a més, que segueixen proliferant tota mena d’abocadors il·legals darrera La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar, com ja fa temps que denuncien els veïns.

Quina va ser la sorprenent resposta del PSC? Que això eren invencions dels veïns i d’Esquerra, que feiem «política fake». És ben curiós: els veïns ho relaten, nosaltres ho hem vist, nombroses fotos en donen prova, les xarxes en van plenes... I resulta que és mentida? Ja se sap que se cree el ladrón que todos son de su misma condición. Jo no sé en quin planeta viuen a can PSC, però tinc la impressió que fa un temps que es van mudar de ciutat. Així que dirigents del PSC i alcalde Ballesteros, us convidem a passejar els barris amb els veïns i visitar plegats els «abocadors fake»!

Clar que això dels abocadors il·legals no és nou. Es compten per desenes i afecten també els barris de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Francolí, Bonavista, Budellera, Vall de Llorito, Llevant, etc. Les receptes per a combatre-ho les van proposar el grup de twitaires #TgnTT fa dos anys, en una moció al Ple que vam aprovar per unanimitat. A saber: fer un inventari contínuament actualitzat, un protocol de funcionament de la deixalleria, un pla contra els abocadors il·legals i endurir les sancions. A què espera Ballesteros per acomplir els compromisos que ell mateix va votar?

Segon exemple: el riu fecal al centre. Més concretament, des del carrer Gasòmetre en direcció al Barri del Port, en una mena de símbol del deteriorament que pateixen tant el Centre com la Part Baixa. ERC-MES vam denunciar, també la setmana passada, la incapacitat de l’Ajuntament per resoldre aquest torrent d’aigües residuals que sobreïxen d’un immoble de forma periòdica. Amb la calor de l’estiu, les aigües brutes multipliquen el seu efecte fètid, per a molèstia de veïns, vianants, visitants i comerciants. Quina imatge i quina vergonya!

Atès que aquests dies Ballesteros era de vacances, l’alcalde accidental era el seu soci del PP, el senyor Martín –ja veieu quins resultats, aquest pacte de govern!–. Doncs bé, quina va ser la reacció de l’alcalde popular? Dir que fa uns dies la Guàrdia Urbana va fer un requeriment al propietari i que en tractar-se d’una propietat privada, ja se sap, l’Ajuntament poc hi pot fer. Deixant de banda que resulta inexplicable el retard amb el qual aborden un problema greu que ja té mesos d’existència, la resposta és altra vegada sorprenent.

Probablement els excrements que surten per aquella porta també són privats i precisament per això no tenim perquè patir-los la resta de ciutadans. O, si es vol, aquells excrements deixen de ser privats en el moment en que surten a passejar per la via pública. Llavors tècnicament són un problema de salut pública, i si el propietari no respon ràpid l’Ajuntament té el deure de d’arreglar aquest problema d’insalubritat –i després si de cas passar la factura al propietari–.

Reclamem un govern que treballi amb interès, competència i passió per un centre fort i uns barris dignes. Reclamem recuperar Tarragona, la nostra joia, del seu lamentable estat d’abandonament. I si ho reclamem no és per fer la punyeta al PSC, al PP o al tàndem Ballesteros-Martín. No. Ho reclamem perquè ho necessitem i ens ho mereixem!

tracking