Diari Més

Creat:

Actualitzat:

El setembre de 2011, en l’acte de lliurament dels Guardons de la ciutat, els reusencs vam reconèixer la tasca de mossèn Anton Roquer Hugué amb l’atorgament d’una menció honorífica municipal, tal com recollia l’acord del Ple de 15 d’abril d’aquell mateix any.

Era un reconeixement a la tasca continuada de mossèn Roqué com a capellà del Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia i a la seva destacada contribució a engrandir l’estima dels reusencs i les reusenques per la patrona de la ciutat. Amb el seu entusiasme i la seva capacitat de treball, va fer possible que el santuari sigui avui un espai emblemàtic per a tots, un espai obert a la ciutat que s’enorgulleix de mostrar el patrimoni històric i artístic que acull. Va contribuir també que les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia tinguin avui el lluïment que es mereixen donant suport a rituals festius com el ball de l’Àliga dins del santuari.

Més enllà de la seva tasca al capdavant del santuari, iniciada el 1995, la vinculació de mossèn Roquer amb Reus passa també per la Prioral de Sant Pere, on va ser destinat com a vicari a la dècada dels anys 70, i per l’Institut Gaudí, on en aquella mateixa època va exercir com a professor.

Per tot plegat, avui, amb motiu de la seva mort, reiterem el nostre reconeixement i expressem novament la nostra gratitud per la seva tasca, que més enllà de la dimensió religiosa ha deixat petjada en el conjunt de la societat. Una persona estimada. Gràcies, mossèn.

tracking