Diari Més

Tribuna

«L'Escola es mulla»

Professora Col·legi  Fundació Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de quart d’ESO del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils, des de fa 4 anys, han optat per treballar amb Programes innovadors una nova manera de treballar en el nostre centre, sense oblidar els continguts, una manera més creativa de generar alternatives per solucionar problemes per mitjà de: la utilització d’uns recursos diferents del llibre de text; la incorporació de les noves tecnologies a l’aula; el paper del professor com a mediador i no només com a transmissor del coneixement; el veritable protagonisme dels alumnes; i el treball en equip eficaç.

Tot això per mitjà del mètode IDEAR: d’Identificar, Definir, Avaluar alternatives (evaluar alternativas) i Resultats.

L’escola, al llarg del curs, ha portat a terme quinze projectes dins de diferents àmbits: salut, educació, social, cooperació internacional, medi ambient i col·laborant amb diferents ONG i entitats.

Aquests projectes com els altres són una iniciativa de caràcter solidari i de cooperació que forma part del projecte APS (Aprenentatge i Servei) que, cada any, impulsen els alumnes de quart d’ESO.

Aquest de «L’Escola es mulla» és el darrer d’aquest curs i el grup s’ha «envalentit» per poder fer un matí en benefici de l’Esclerosi múltiple al poliesportiu del municipi, col·laborant amb el centre neurorehabilitador Mas Sabater, centre únic d’atenció especialitzada a la nostra província. Un dels objectius és donar a conèixer la malaltia i els serveis que realitzen. Aquest projecte vol donar visibilitat a la tasca que es fa i dóna peu a què es conegui. Gairebé un u per cent de la població pateix Esclerosi Múltiple. Els alumnes estan preparant amb molta il·lusió la jornada i vivint amb testimonis que pateixen aquesta malaltia tota la seva investigació.

Mullem-nos tots i totes per aquesta causa! Hi haurà curses de relleu, aquagym, jocs, esmorzar, sorteig... Ànim!

tracking