Diari Més

Tribuna

Gràcies a persones com tu

Conseller comissionat dels Jocs Mediterranis

Creat:

Actualitzat:

Queden 29 dies per donar el tret de sortida als Jocs Mediterranis de Tarragona. Ara sí que podem dir que ho tenim a tocar. Ha arribat, efectivament, l’hora de la veritat. Estic absolutament convençut que estarem a l’atura del repte i que celebrarem els millors Jocs Mediterranis de la història. En efecte, Tarragona, i el conjunt de les comarques tarragonines, ÉS una terra d’homes i dones generosos, il·lusionats i de gran bondat, que han fet possible la meva història i totes les nostres històries. I ara escriurem una nova pàgina brillant de la nostra història. Per tant, a menys d’un mes pel tret de sortida dels grans Jocs que farem, em sento més optimista que mai. Venim de molts anys de treball constant i tenaç per fer-ho possible. Gràcies a l’esforç de tots, del conjunt de la societat de les comarques tarragonines, gràcies al vostre esforç, del teu, avui tenim l’èxit a l’abast.

I no ha estat fàcil. Ni ho és. En cada victòria, i també en cada derrota, he insistit en el fet que els èxits col·lectius no són ni senzills, ni ràpids. No cauen del cel, ni consisteixen a ser dibuixats sobre un paper. Impliquen esforç, constància, tenacitat. Els valors mateixos de l’olimpisme. La recerca constant del bé preuat de la pau, valor essencial que va determinar el renaixement dels Jocs Olímpics a finals del segle XIX, com a punt de trobada esportiu superador de guerres i conflictes. D’això van aquests Jocs.

A partir del 22 de juny més de 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents competiran a les comarques tarragonines. Milions de persones més ens veuran per televisió i per les xarxes socials. Aprofitem l’oportunitat que això suposa. Una oportunitat única a la vida. Fem-ho per potenciar el nostre comerç, el turisme, la gastronomia, la nostra cultura, sí, però també per reivindicar el valor suprem de la pau i de la convivència, i allargar la mà a aquells que vindran de països que com Síria o Kosovo han patit, i pateixen, en carn pròpia l’estigma de la guerra.

Tarragona i pau són sinònims, estan vinculats eternament per analogia. Perquè també vull dir-vos que en aquests anys de dur treball he pogut conèixer la Tarragona real. La que fuig de les visions pessimistes, instal·lades perennement en el catastrofisme. El catastrofisme que mai proposa solucions, sinó que tan sols agita la culpa i el fracàs. L’esterilitat, en definitiva,

I aquesta no és la Tarragona dels Jocs que jo he conegut. Les comarques tarragonines que he vist són un territori ric en valors, treball lleial i enginy per superar totes les dificultats. Una terra de tarragonins decents i generosos que no tenen por a l’hora d’assumir responsabilitats. Aquest sentiment, que he pogut palpar a peu de carrer, és real. Ho és. I per això afrontem el desafiament que suposa organitzar els millors Jocs Mediterranis de la història amb la convicció que serem capaços, tots junts, de portar el repte a bon port. Perquè he vist a tota una generació de tarragonins i tarragonines plena d’energia i de noves idees suggerents, superant tots els obstacles, que no es limiten a acceptar la realitat sinó que estan disposats a lluitar per una Tarragona de dimensió humana tal com entenen que hauria de ser. Això és el que he vist, aquesta és la Tarragona que jo conec. La que sempre trenca els sostres de vidre de la complaença per superar obstacles que deixarien k.o. a qualsevol altra societat.

Precisament per això vull agrair-vos a tots i a totes la vostra implicació amb els Jocs de Tarragona. Quan veig que en pocs dies ja superem les 5.000 entrades venudes realment m’emociono. M’emociono pensant en els milers d’homes i dones, conciutadans meus, que saben que el que està en joc és quelcom més important que qualsevol interès menor de curta volada. Què saben el que és treballar de valent, que mai ningú no els ha regalat res, que saben el que és la tenacitat i el compromís. Que no responen als insults i les desqualificacions amb més insults i desqualificacions, sinó que ensenyen als seus fills i filles a respectar tothom. Moltes gràcies sinceres a tots.

I avui, quan tenim els Jocs a tocar, i quan cada dia som més conscients d’ampliar el seu èxit convertint-los en els Jocs de la pau, vull recordar les paraules d’un gran tarragoní, Antoni Rovira i Virgili. Doncs bé, deia aquest insigne tarragoní que «la victòria no està reservada a les ànimes timorates que critiquen instal·lades l’atalaia de la demagògia, sinó a aquells que lluiten amb valentia, que potser s’equivoquen, però que, amb tenacitat i perseverança, al final assoleixen la victòria i tasten el fruit de les grans fites.» Paraules immortals d’un tarragoní honest que avui tenen més vigència que mai. Perquè serem capaços de celebrar els millors Jocs de la història, els Jocs de la pau, i aquest èxit serà gràcies a persones com tu.

Amics i amigues, tarragonins i tarragonines: visca els XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona 2018!

tracking