Diari Més

Tribuna

Els Pressupostos 2018 a Roda de Barà

Regidor del Grup Municipal del PP a Roda de Barà

Creat:

Actualitzat:

El plenari del mes de març a Roda, el plenari dels pressupostos municipals per enguany, ha deixat alguna imatge curiosa. La primera és que en el món de la política favor amb favor es paga. D’aquesta manera, i no de cap altra, es poden entendre el vot favorable d’una comunista de tota la vida, la regidora d’ICV-EUiA Encara Ramírez, als números presentats per l’equip de govern de CiU i les floretes mútues que s’han llançat els uns als altres als mitjans de comunicació. També val la pena destacar com el PSC, en plena penitència pel seu vot favorable fa dos anys als pressupostos, enguany ha passat al no. Però bé, aquest article va sobre la nostra abstenció i els motius d’aquesta. Ens vam abstenir perquè se’ns han acceptat quatre propostes.

La primera, que ja havíem presentat com a moció, era una partida de 121 mil euros per a la redacció del projecte d’arranjament de Cal Guivernau, amb la intenció de reconvertir-lo en biblioteca municipal. Un projecte que servirà a l’Ajuntament per sol·licitar l’ajuda de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment. També hem recollit la reivindicació del jovent de Roda i hem aconseguit 60 mil euros per a la pista d’skate. Assegurar l’emissió de la nostra ràdio els caps de setmana, mitjançant el reemplaçament dels sistemes informàtics, ha comportat amb una partida de 6.750 euros.

I la darrera gran petició, petita econòmicament però molt ambiciosa políticament, és de tres mil euros per a començar l’estudi de l’avinguda Arc de Barà, la via que ha de connectar el poble amb la platja. Pel camí, l’equip de govern ens ha rebutjat 50 mil euros destinats a la creació de punts d’aliments per aquells més necessitats. La nostra és una oposició responsable. Tenim un projecte transformador i il·lusionant per Roda però entenem que des de l’oposició la nostra obligació és ser productius pels nostres veïns i veïnes. Per això, de les 19 inversions previstes als Pressupostos d’enguany n’hem consensuat 16 amb el Govern Municipal. Si a partir de l’any vinent som nosaltres els qui tenim la responsabilitat de fer els pressupostos del municipi podeu tenir clar que ens allunyarem de la mentalitat de brigada de manteniment que té CiU i cercarem la Roda que tots volem, una Roda competitiva i amb qualitat de vida, on tots els rodencs o rodenques nascuts al poble o vinguts de fora ens puguem sentir orgullós del nostre poble.

tracking