Diari Més

Tribuna

Debats aclaridors: Iceta president!

Cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions del 21-D

Creat:

Actualitzat:

Els debats electorals que hem tingut aquests dies de campanya han estat realment molt aclaridors. En efecte, qui vulgui que continuï el conflicte i l’embolic té una oferta realment molt àmplia i variada. Més desqualificacions, més fronts, més baralles i més intolerància cap a qui pensa diferent. Ara bé, en aquests dies també s’ha posat de manifest que el PSC, l’opció liderada per Miquel Iceta, és l’únic partit que ofereix solucions i fa propostes concretes mentre la resta es dediquen sols a increpar-se i criticar-se els uns amb els altres. Fugim d’això: Iceta és la solució.

Del debat que vàrem dur a terme els candidats tarragonins a TV3 em va semblar enormement reveladora una afirmació del candidat de la CUP.

Criticava jo mateixa com a portaveu socialista que el Govern de Junts pel Sí hagués reduït al mínim les seves inversions directes destinades a les comarques tarragonines en els pressupostos d’enguany, que van ser aprovats gràcies al vot imprescindible de la CUP. Doncs bé, en la seva resposta el candidat de la CUP va afirmar el següent: «vam votar a favor d’uns pressupostos sobre els que estàvem totalment en contra.» És l’antinòmia perfecte, una frase realment d’antologia. Com es pot votar a favor d’uns comptes en els que no es creu? Ell mateix ens ho explicava, tot era, deia, per fer possible convocar el referèndum. És una forma subtil i perifràstica de dir que les beques menjador, les inversions en sanitat pública, les prestacions per dependència, els plans d’ocupació per als aturats, etc, etc, tot plegat, tot, passava a un segon terme davant la paraula màgica: referèndum.

Em sembla interessant subratllar-ho perquè en la meva opinió el representant de la CUP –a qui cal agrair que diuen sempre realment el que pensen a diferència dels seus socis del PDeCAT i ERC que van canviant el relat a ritme d’improvisació– va resumir a la perfecció el que han estat aquests darrers cinc anys a Catalunya: tot supeditat al referèndum i a la DUI que culminaria aquest pla «secret», ocult però enginyós, d’on plourien reconeixements internacionals, inversions econòmiques i la unitat cívica del poble de Catalunya.

I ha estat just el contrari. Però no volem resignar-nos a seguir pel camí del pedregar, no volem! El proper dijous tenim l’oportunitat de canviar el rumb de col·lisió que va fixar Artur Mas el 2012 i posar el timó en direcció al benestar social i al progrés econòmic per a tots de la mà del lideratge de Miquel Iceta a la presidència. Per això et demanem la teva confiança a la candidatura socialista, a la butlleta del PSC.

No perdeu d’esperança, això té solució, els socialistes n’estem convençuts. El dia 21 podem guanyar els que no volem aventures, ni talls de carreteres, ni violència, ni insults. Podem guanyar els del sentit comú. Per això els socialistes som l’opció més valenta en aquestes eleccions, perquè tenim el valor de la moderació que defensem davant dels que només agiten blocs excloents que volen imposar-se uns sobre els altres. I no és l’hora de la baralla sinó, com diu Miquel Iceta, de garantir la convivència i la reconciliació entre catalans, de curar les ferides que s’han produït ens aquests darrers anys, i sobretot aquests darrers tres mesos tan lamentables que hem viscut.

No volem que el 50% dels catalans s’imposi sobre l’altre 50%. Volem àmplies majories per reconnectar-nos amb el progrés, amb la recuperació econòmica i la creació de nous llocs de treball, amb respecte per a tothom i sense «derrotar», ni humiliar ningú.

Ho tenim a tocar, cada dia som més. Totes les enquestes coincideixen en assenyalar que els socialistes creixem i que la candidatura liderada per Miquel Iceta és l’opció que més augmenta en vots i en escons.

Suma’t a l’onada! Fem que dijous vinent sortim de la negra nit del conflicte on la irresponsabilitat d’uns i l’immobilisme dels altres ens han portat. Vota socialista! Miquel Iceta, president!

tracking