Diari Més

Tribuna

És moment de reconciliació social

Alcalde d’Altafulla i diputat al Congrés d’En Comú Podem

Creat:

Actualitzat:

M’agradaria que aquest mes de desembre, en el qual escollim un nou Parlament, serveixi per a reflexionar i que tothom fes autocrítica del que hem fet malament o podíem haver fet millor. Hauríem d’alimentar el discurs de la reconciliació social. Que el ‘procés’ deixi de ser tabú en algunes taules familiars aquest Nadal.

El més important d’un poble és la convivència i el respecte envers la discrepància. L’empatia forma part de la nostra cultura com a catalans que hem estat capaços d’anar incorporant diferents tradicions, cultures i pensaments d’arreu del món i, naturalment, de tots els pobles d’Espanya.

Han estat dies i setmanes intenses, amb massa banderes i poc raonament, que finalment han desembocat en una tristor generalitzada que fa trontollar l’economia, el consum, la diversió o l’esport. Desgraciadament aquesta vegada Altafulla no ha estat al marge del tsunami. Des del govern municipal ho hem intentat, respectant totes les opinions, però seria fals dir que ho hem aconseguit. Vivim una crisi que fa que el poble pugui paralitzar-se per un sol vot, tot perquè, el que signa, no es va significar suficientment en un full de ruta que no hi creia i del qual fins i tot els seus responsables s’han desdit. Crec que el que es mereix la ciutadania d’Altafulla és que continuem treballant al marge del soroll i intentem fer possible les realitats diàries, millorar la vila per millorar el benestar de tothom i així ho seguim fent.

Aquests dies ho hem demostrat aconseguint que el ministeri de Fomento doni el primer pas per desdoblar l’N-340 i convertir-la en autovia l’A-7 al seu pas per Altafulla. Una inversió de prop de 60 milions d’euros al Tarragonès, que evitarà accidents com el de dissabte i els colls d’ampolla a la rotonda de l’autopista. Continuem treballant aquí i a Madrid pel Camp de Tarragona i segur, que més d’hora que tard, la veritat s’imposarà al soroll.

tracking