Diari Més

Tribuna

Pla de Millora de l'Enllumenat Públic. Una aposta per l'eficiència energètica i la seguretat

Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

Una de les grans prioritats que ens vam marcar des del Partit Popular amb l’acord de govern Tarragona és futur va ser la millora de l’espai públic de la ciutat. I en els 20 mesos que portem al govern ho estem aconseguint.

Una de les potes d’aquesta millora és l’enllumenat públic de la ciutat. I en dos vessants. Per una banda la millora de la seguretat de les persones en el seu transitar pels carrers de Tarragona. I d’una altra banda l’eficiència energètica, que ens permet reduir el consum i la factura que tots els tarragonins paguem amb la incorporació de noves tecnologies. Per aquest motiu va néixer el Pla de Millora de l’Enllumenat Públic, que en aquest 2017 inverteix 850.000 euros en diverses zones de la ciutat, per substituir làmpades de vapor de mercuri per tecnologia LED, instal·lar nous punts de llum i canviar gairebé 300 fanals oxidats. Des de la consellera d’Espais Públics hem fet de la millora de l’enllumenat públic una prioritat.

El pla de millora implementat suposa actuacions arreu de la ciutat, des dels barris de Ponent fins a Llevant, passant pel centre de la ciutat. El Parc de la Coma a Bonavista, la zona de jocs infantils de Parc Riu Clar, el carrer Riu Glorieta a Torreforta, Tarragona 2, Part Baixa, Plataforma del Miracle, Camí de l’Oliva, Part Alta, Savinosa, Parc de la Ciutat o els carrers López Peláez i Marquès Guad-El-Jelú, són alguns dels espais on s’ha actuat o s’actuarà aviat.

En l’àmbit de l’enllumenat, cal felicitar-nos també per l’acord al qual hem arribat amb la Subdelegació del Govern d’Espanya per a la cessió dels punts de llum del barri de La Floresta, que depenen del Ministeri de Foment. Aquest acord permetrà a l’Ajuntament poder il·luminar el ramal que ve de la T-11 i que separa el nucli del barri del solar que molts veïns utilitzen com a aparcament i de l’Estadi Municipal, millorant d’aquesta manera la seguretat tant dels que aparquen el seu cotxe com dels nois i noies que juguen a futbol. Ja estem treballant en el projecte, per tal de començar a treballar una vegada se signi el conveni de cessió.

Tot aquest treball realitzat ha estat possible per l’estabilitat que dóna l’acord de govern Tarragona és futur. Però no ens aturarem aquí. Estem satisfets de la feina feta durant aquests 20 mesos, però som conscients que encara hi ha feina per fer. Per això, des de la conselleria d’Espais Públics continuarem treballant durant 2018 en la millora de l’enllumenat públic, renovant instal·lacions ja existents i instal·lant nous punts de llum on sigui necessari. Tarragona i els tarragonins, s’ho mereixen.

tracking