Diari Més

Tribuna

L'autèntica força de Vilallonga

Alcalde de Vilallonga del Camp

Creat:

Actualitzat:

Des de fa uns dies sóc l’alcalde de Vilallonga del Camp. Són, doncs, dies d’una gran emoció però també d’una enorme determinació personal i col·lectiva. Una determinació que es deriva de saber-nos dipositaris del llegat moral de les generacions de veïns del poble que ens han precedit en la lluita per construir aquesta Vilallonga líder en benestar social i progrés que tots desitgem.

Volem ara donar-hi continuïtat a través de la força del nostre exemple, l’honestedat de la nostra acció política i la permanent disposició al diàleg des de la humilitat. Volem construir i erradicar les polèmiques estèrils, que ens impedeixin avançar. Sempre he pensat i defensat que Vilallonga és una realitat de present però, sobretot, és un poble de futur, amb uns enormes potencials per desenvolupar. Vilallonga pot millorar, pot anar a més, pot fer valer les seves possibilitats. N’estic convençut.

Des de l’Ajuntament hem estat i som ambiciosos perquè hem treballat per millorar la gestió municipal optimitzant recursos, aprofitant sinergies, buscant aliats en altres pobles veïns. Som imaginatius perquè estem convençuts que, si sabem integrar-nos en un mateix projecte, hi ha prou intel·ligència i voluntat per assolir nous reptes en l’esport, en la cultura, en la gestió, en el turisme, etc.

Però, per molt que vulguem fer des de l’Ajuntament, en darrera instància és la determinació i l’esforç dels veïns del nostre poble el que sustenta el futur de Vilallonga. És l’esforç del treballador que s’aixeca aviat cada dia per garantir el benestar de la seva família, la dels pares i mares que eduquen i tenen cura dels seus fills, la del comerciant que aixeca la persiana oferint el millor dels seus productes als seus veïns. Això és el que ens fa avançar i aquestes són les actituds que decideixen el nostre futur com a poble.

Aquesta és l’autèntica força de Vilallonga. Sempre he pensat que la política és honestedat i que això implica dir la veritat –costi el que costi–, mirant els ulls directament a la ciutadania. Per això quan ha estat necessari s’ha hagut d’apujar impostos i per això ara, que estem en la bona via per aconseguir sanejar els comptes municipals, podrem començar a estudiar mesures per baixar la pressió fiscal sobre els ciutadans. De fet, tenim tant per fer, per avançar... Ho farem! Per exemple, promocionant i donant a conèixer el nostre patrimoni, identitat cultural i teixit comercial i econòmic fora vila. Som un municipi que ha crescut molt aquests darrers anys. Ja sumem més de 2.200 habitants. Això ens ha suposat afrontar el repte de créixer harmònicament, combinant increment de població amb equipaments i serveis adients i actualitzats per garantir unes prestacions adequades. Ho hem fet, per exemple, amb l’escola que s’havia quedat petita, construint vuit aules noves, una nova instal·lació elèctrica, una nova consergeria i, actualment, ampliant el menjador.

Volem també millorar les nostres connexions viàries millorant el tram de la carretera que ens connecta amb la resta de pobles del nostre entorn així com habilitant carrils bici, pensant en la pràctica d’activitat esportiva i en els més joves. En definitiva, volem moure totes les possibilitats i capacitats que tenim perquè estem segurs que hi són al nostre poble, entre les que formen part del nostre llegat i les que ens han vingut de fora. Som un únic poble, amb cohesió i unit entorn d’uns objectius comuns de benestar social. Sabem també que en aquesta identitat plural –i rica en matisos– hi ha força, no debilitat.

En aquest sentit estic convençut que els millors dies per Vilallonga estant per venir... Aquest empeny col·lectiu tan ambiciós, el volem impulsar des de l’Ajuntament però no podem fer-ho sols, com deia abans. De fet, nosaltres tan sols posem a disposició dels vilallonguins i vilallonguines les eines que ens permetin fer aquest pas endavant col·lectiu que ens permeti avançar a tots, tots junts. Estic convençut que amb el vostre treball, talent i il·lusió serem capaços de bastir una Vilallonga que esdevingui un mirall de llibertat, progrés i justícia social. Ningú posarà més empeny en aquest noble objectiu que aquest que us parla.

tracking