Diari Més

Tribuna

Ens portaran la llibertat

Regidor del Partit Demòcrata a l’Ajuntament de Montblanc

Creat:

Actualitzat:

El nostre país compta amb un ric teixit associatiu que dinamitza la vida social i cultural dels nostres pobles i ciutats. El treball desinteressat d’associacions i entitats ha permès mantenir tradicions i festes. Les persones que integren aquests col·lectius han sigut importants dipositaris de la cohesió social del nostre poble.

La gent que forma part del que coneixem com a societat civil mobilitza a la ciutadania per preservar patrimoni, defensar causes, lluitar per drets i llibertats. I al meu entendre, mai podrem reconèixer prou la tasca del voluntariat.

Tenim la sort de comptar amb gent que es preocupa pels altres, per ajudar als qui més ho necessiten. Gent que destina el seu temps a la defensa del medi ambient, a la defensa de la memòria històrica i a tantes i tantes coses que ens situen com una societat madura.

Gràcies a gent com aquesta, a Catalunya hem pogut viure grans diades de reivindicació dels nostres drets com a poble i hem aconseguit conquerir important fites. Són persones que amb els seus valors de civisme, convivència i respecte han tret de casa a molta i molta gent per reunir-la en un sol clam de llibertat.

Són les que realment fan la política de veritat, la que algunes vegades es defineix com la política des de baix. La seva labor va més enllà de la que puguin fer els partits i els electes. És de justícia agrair-ho.

I sense dubte, seran aquestes organitzacions i les persones que hi estan al capdavant, i les que les seguim, les que ens portaran cap a la independència del país. Perquè representen la voluntat del poble. Un poble que reclama poder decidir el seu futur mitjançant unes urnes.

Un poble que vol expressar la seva opinió de la forma més democràtica que existeix.

tracking