Diari Més

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal de PDeCAT-Demòcrates de la Selva del Camp vol posar de manifest la greu situació en que es troba immers a l’hora de dur a terme el seu exercici des de l’oposició a l’Ajuntament de la Selva. Denuncia la total manca de transparència de l’actual govern format pel PSC i ERC d’acord amb el pacte vigent de les passades eleccions municipals, i a la negativa constant per part d’aquestS, a facilitar l’accés a la documentació que genera el Consistori.

Des de l’inici de l’any 2016 fins a l’actualitat, el grup de PDeCAT-Demòcrates no ha pogut accedir a cap documentació que sol·licitava tot i haver-ho demanat en reiterades ocasions i fins i tot expressar el seu malestar en els diversos Plens Municipals que s’han anat celebrant des d’aleshores.

A excepció dels expedients administratius que s’acorden en el Ple, no han pogut visualitzar cap factura a empreses i proveïdors ni les retribucions dels càrrecs públics entre d’altres. Tenint en compte a més, la instauració de la Llei 19/2014, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, el grup de PDeCAT-Democràtes informa que el Portal de Transparència de l’Ajuntament de la Selva està totalment obsolet i incomplert ja que actualment està molt allunyat tenint en compte els criteris que marca la legislació vigent i la informació obligatòria que s’hi ha d’acollir com ara la relativa a la gestió econòmica, comptable, pressupostària i patrimonial i la referent a la plantilla, la relació de llocs de treball i el seu règim retributiu entre d’altres.

En l’actual context polític en que ens trobem immersos, en el qual la desafecció política es cada vegada major, aquests fets augmenten la desconfiança i la insatisfacció general envers les administracions públiques i ni molt menys, ajuden a reduir la distància entre la ciutadania i les Institucions.

tracking