Diari Més

Bunyols de Quaresma

Aquesta és una de les receptes per fer bunyols de Quaresma però se'n poden trobar altres versions igualment delicioses

Bunyols de vent

Bunyols de Quaresmacedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bunyols de Quaresma són dolços fets a partir d’una base de farina que es fregeix en oli i després s’ensucra. També són anomenatsbunyols de vent, perquè tenen una massa especialment flonja, com si fossin buits per dins.

Se solen menjar per Quaresma iSetmana Santa. El 10 de març serà el primer dia la Quaresma aquest 2019. Ara pot ser un bon moment per pendre nota de la recepta i provar a fer-la a casa. L'elaboració és molt senzilla i són ideals per fer a casa.

Per a uns 30 bunyols

125 ml de llet

75 g defarina

60 g demantega

3 ous

sal

aníssec

sucre

Per a uns 30 bunyols:

Poseu la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan la llet bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegiu la farina tamisada i deixeu-ho coure, remenant de manera constant fins que aquesta massa se separi de les parets del cassó.

Fora del foc afegiu-hi un ou i remeneu-ho fins que quedi homogeni. Així, fins afegir-hi els tres ous.

Fregiu petites porcions de la pasta en oli calent, a180 ºC fins que s'enrosseixin.

Deixeu refredar els bunyols en paper absorbent, perquè hi quedi l'excedent d'oli després arrebosseu amb una mica d’anís sec i sucre.

Aquesta és una de les receptes per fer bunyols de Quaresma però se'n poden trobar altres versions igualment delicioses com la versió de Bunyols de l'Empordà.

tracking