Diari Més

+Receptes

Recepta per un esmorzar diferent: batut especial de civada i plàtan

Porta civada amb mantega de cacauet i melmelada sense sucre afegit

Recepta per un esmorzar diferent: batut especial de civada i plàtan.

Recepta per un esmorzar diferent: batut especial de civada i plàtan.Danzadefogones.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'esmorzar no té per què ser monòton. Podem innovar i introduir nous ingredients que, si a més són saludables, aportaran tot el necessari per afrontar el dia amb tota l'energia que necessitem. Des del Diari Més compartim aquesta recepta saludable i deliciosa que, a més, es pot elaborar sense pràcticament sucre.

El batut o púdin de civada amb mantega de cacauet i melmelada és una opció saludable i ràpida de preparar. Si no per cada dia, podem reservar-la pel cap de setmana quan esmorzem amb més tranquil·litat.

Ingredients

  • 90 grams de flocs de civada
  • 200 ml de llet (podem fer servir llets vegetals com la de soja)
  • 1 cullerada de xarop d'auró o xarop d'atzavara (altres edulcorants naturals i saludables poden ser xarop o melassa de cereal ecològic, mel crua ecològica, estèvia, xarop de poma)
  • 2 cullerades de mantega de cacauet o d'ametlles
  • 2 cullerades de melmelada de maduixes o gerds
  • 2 plàtans, trossejats
  • Cacauets trossejats per decorar

Hi ha diverses formes de preparar aquesta recepta. Pots tirar tots els ingredients en un pot amb tapa, remoure, tapar-ho i deixar reposar tota la nit a la nevera i afegir l'endemà el plàtan per tal que no s'oxidi aquesta fruita. La segona opció és tirar només els flocs de civada i la llet i afegir la resta d'ingredients l'endemà. Abans de servir remou i afegeix més llet si consideres que ha quedat molt sec o espès.

La mantega de cacauet la venen en molts supermercats però si volem evitar el sucre i els olis refinats podem fer-la nosaltres mateixos a casa o buscar-la a botigues de productes més naturals. El mateix succeeix amb la melmelada. És recomanable fer servir-ne sense sucre per tal que sigui un esmorzar equilibrat, o fer-la de manera casolana.

La civada és un cereal energètic, molt nutritiu, ric en àcids grassos essencials i en aminoàcids. És rica en hidrats de carboni complexos, que s'absorbeixen de forma lenta i, per tant, també alliberen els sucres de forma lenta i progressiva. Conté molts minerals com el zinc, el calci, el ferro i el iode, i és un dels grans que té més sílice, per això serveix per renovar els ossos i el teixit connectiu, en especial els músculs cardíacs.

*Recepta inspirada en la pàgina Danzadefogones.com

tracking