Diari Més

+ Receptes

Deliciosos gelats de xocolata casolans

Una bona opció és afegir trossets de fruites a l'interior, escollint les fruites de temporada: préssec, albercoc, maduixes o plàtan

Deliciosos gelats de xocolata casolans

Deliciosos gelats de xocolata casolansCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gelats són uns dels plaers del bon temps. Amb la calor és quan més ve de gust gaudir d’aquest dolç que també pot ser molt nutritiu. Si el volem fer més saludable o bé més apte pels infants, per exemple amb menys sucre, aquesta senzilla recepta serà de molta utilitat. Ens permetrà, a més, adaptar aquestes postres al nostre gust.

Ingredients

150 ml llet sencera

2 cullerades de farina de blat (maicena)

310 g nata líquida per muntar

1/2 cullaradeta de sal

30 g cacau en pols

90 g sucre blanc

30 g xocolata negra picada

1 cullaradeta de vainilla líquida

Com s'elabora

Diluïm a poc a poc la farina de blat (maicena) en la llet sencera, barregem bé i deixem reposar. També podem fer servir llets vegetals.

En un cassó a foc suau removem la nata, la sal, el cacau i el sucre.

Quan comenci a bullir baixem el foc i afegim, sense deixar de batre, la preparació de la llet amb la maicena.

Quan la barreja comenci a ser més espessa retirem del foc i afegim la xocolata negra picada i la vainilla.

Provem la barreja per ajustar al gust el sabor. Si el cacau soluble tingués sucre no agregaríem més sucre, però si hem utilitzat cacau pur llavors sí que podríem d'afegir sucre (o edulcorant) al gust fins a aconseguir el sabor desitjat.

Deixem refredar una mica i posem el líquid en els motlles de gelat amb forma de pol (sino sempre es poden fer servir petits gotets de plàstic) i afegim el palet de fusta. Congelem durant una nit sencera, unes 10 hores, perquè endureixi bé i ja es poden menjar.

Una bona opció és afegir trossets ben petits de fruites a l'interior, escollint les fruites de temprada: préssec, albercoc, maduixes o plàtan.

tracking