Diari Més

+Recepta

Recepta per fer unes hamburgueses diferents: sense carn

La recepta es pot adaptar i enlloc de pebrot es poden fer servir les verdures que més ens agradin

Imatge d'una hamburguesa de soja.

Recepta per fer unes hamburgueses diferents: sense carnInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada cop és més habitualtastaralternatives a la carn sigui per motius ètics, per salut o per variar una mica la nostra dieta. Un dels aliments més versàtilsals quèrecorrem són les hamburgueses vegetals. Sovint les trobem ja als supermercats o botigues d'alimentació però també les podem cuinar a casa de manera molt senzilla. Una proposta saborosa és fer hamburgueses de soia texturitzada ocosa que és el mateix, processada de tal manera que simula la carn però vegetal. La recepta es pot adaptar ienllocde pebrot pots fer servir les verdures que més t'agradin.

Ingredients:

1/2pebrotverd

1/2pebrotvermell

1/2ceba

50gr.de soiatexturitzadafina

1 polsim d'orenga

1 polsim de julivert

Farina de cigrons

Sal

Pebrevermell

Preparació:

Primer posem en remull la soiatexturitzadaper tal d'hidratar-la en aproximadament el doble de quantitat d'aigua que de soia i deixem fins que estigui toveta (la fina triga molt poc a hidratar, així que en uns minuts està llesta). També podem fer servir brouperquèquedi més saborosa.

Mentrestant, rentem les verdures i les piquem. En aquest cas, el pebrot verd, vermell i la ceba però podem fer servir les verdures que més ens agradin.

Quan la soia estigui prou hidratada, l'escorrem per evitar posar l'aigua a la paella.

Barregem la soia, els pebrots i la ceba en un bol i afegim un polsim de sal i pebrot picant. També afegim l'orenga i eljulivert. Removem i comencem a afegir farina prèviament diluïda en aigua que lligarà bé els ingredients

Treballem la massa amb les mans fins que tinguem una textura consistent, que no s'endureixi molt, però que vegeu que els ingredients queden integrats i amb consistència suficient. Les podem arrebossar en pa ratllat.

Les fregim amb una mica d'oli i a tastar-les.

tracking