Diari Més

+Recepta

Recepta fàcil per fer bunyols de quaresma

Cal tenir en compte que requerirà un temps extra per aconseguir que la massa creixi abans de posar-la al forn

Bunyols de vent

Recepta fàcil per fer bunyols de quaresma aquesta Setmana SantaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bunyols de quaresma són una de les receptes dolces més tradicionals de la Setmana Santa que podem fer a casa. Els seus ingredients principals són farina (de força perquè creixi), llet i ou, sense oblidar el llevat fresc.

Per preparar aquests bunyols només necessitem uns quants ingredients que trobarem fàcilment a casa o al supermercat. Un aspecte important a considerar és que la massa ha de reposar fins a créixer, així que convé començar a preparar-los almenys tres hores abans. Mentre la massacreix podrem aprofitar per anar preparant la resta de plats.

Ingredients

400 g. de farina de força

10 g. de llevat fresc

5 g. de llavors deanís

1 ou

55 g. de sucre

Ralladurade mitja llimona

150 ml. de llet sencera temperada / llet de soja

100 ml de licor deanís

75 ml. d'aigua

Una mica de sal

Sucreblan per arrebossar

Preparació

Posem la farina en un bol o un bol gran. Esmicolem el llevat amb els dits, sobre la farina.

Barregem bé amb l'ajuda d'una vareta manual, assegurant-nos que no queden grumolls.

Afegim elanísen gra, el sucre i una mica de sal.

En un altre bol, batem 30 ml. d'anís amb la llet i l'ou.

Incorporem el líquid batut a la farina.

Comencem barrejant amb una espàtula o una cullera de fusta i acabem pastant amb les mans. Seguim fins a tenir una mescla homogènia i elàstica.

Empastifem un bol amb oli d'oliva i posem la massa amb l'ajuda d'una espàtula. Tapem amb un drap sec i deixemque creixi durant una hora i mitja o fins que la seva grandària s'hagi multiplicat per dues.

Fem petites boles de massa amb els dits i les col·loquem sobre una safata untada amb oli o tapada amb una fulla de silicona. Cobrim les boles amb un drap sec i deixem que fermentin una hora més.

Posem a escalfar a foc mitjà una paella amb abundant oli neutre (de girasol o d'oliva suau) perquè no li aporti més sabor a la massa.

Fem un forat en cada bola amb l'ajuda dels dits i fregim els bunyols per tots dos costats.

La dificultat d'aquestes postres està en la temperatura de l'oli. Ja que si està poc calent la massa cau al fons i ha de procurar-se que es mantingui a flotació. Però si està massa calent es forma un embolcall sec al voltant del bunyol que impedeix que aquest creixi.

Els bunyols de vent poden ser farcits amb dolços de crema, o xocolata. És difícil que algú pugui resistir-se a aquestes tradicionals postres casolanes.

tracking