Diari Més

+Receptes

Galetes saludables per reaprofitar els cereals restants

Una recepta molt fàcil i ràpida per fer galetes casolanes amb fibra

Imatge de galetes de cereals

Galetes per reaprofitar els cereals restantFreepick

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots aquells que esmorzen cerealsal matísaben que queda una part al final de la caixa que no aprofitem perquè és massa fina i sembla que siguinnomésles restes del producte. Una bona opció per reaprofitarel cereal és fer galetes que podrem fer servir per acompanyar el té o elcafé. Des del Diari Més, us fem aquesta proposta de galetes casolanes.

Ingredients:

- 150gr. de cereals (millor integrals o amb fibra).

- 200gr. de farina

- 100gr. de sucre

- 120gr. de mantega o margarina

- 125gr. de raïms passes/ nous/ pepites de xocolata per fondre

- 2 ous

- ½culleradetade vainilla

1. Calpre-escalfar el forn a180º.

2. Per començar estovem la margarina o mantega fins a fer-la tova, donat amb el fred del frigorífic és més difícil treballar-la.

3. Triturem els cereals en cas que siguin trossos encara bastant grans. Tot i que va en funció de les preferències personals si volem trobar-nos trossos més grans a la galeta. És més fàcil, però, treballar la massa si els cereals estan triturats més finets.

4. A continuació afegim els cereals i barregem bé els ingredients.

5. Després de barrejar la mantega i cereals afegim la farina i removem. Incorporem els dos ous batuts prèviament i notarem que la pasta va compactant-se i fent-se més fàcil de manipular.

6. Afegirem 1/2culleradetad'estractede vainilla. També una bona opció és substituir la vainilla per la canyella.

7. A partir d'aquí, podem personalitzar la galeta amb el que més ens agradi més. Podem afegir les passes, les nous o bé les pepites de xocolata per fondre derebosteria. També podem fer servir fruits vermells deshidratats.

8. Una vegada tinguem la massa procedirem a donar forma a les galetes. Les modelarem amài les aplanarem amb una cullera,xafant-lesfins que tinguin una forma circular però no excessivament fines.

9. Lesintroduïmal forn durant 15 minuts a180º. Les galetes quedaran seques per fora però no massa fetes per dins, així quan es refredin i s'assequin estaran prou tendres.

tracking