Diari Més

+Propostes

Quatre àrees gratuïtes per a autocaravanes per a descobrir l'interior de Tarragona

Fer escapades amb autocaravana és una tendència en auge i es per això que els ‘caravaners’ cerquen espais on estacionar el vehicle i gaudir del territori

Ascó en flor.

Quatre àrees gratuïtes per a autocaravanes per a descobrir l'interior de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llibertat que ofereixen les autocaravanes ha fet que cada cop siguin més les persones que se sumen a aquesta opció a l’hora de viatjar i fer escapades. Ara bé, els caravaners saben que no tots els destins els ofereixen la possibilitat d’estacionar el seu vehicle. La demarcació disposa de diverses àrees per a autocaravanes on estacionar durant una o més jornades. En molts dels casos, aparcar en aquest espai reservat té un cost, que en ocasions només cobreix el propi estacionament i en altres inclou la prestació d’alguns serveis. Ara bé, hi ha municipis que han fet un pas més i han inclòs àrees gratuïtes. A continuació, us n’indiquem cinc i propostes a fer a prop d’elles.

Ascó i la ribera de l’Ebre

Un dels pobles que compta amb una zona gratuïta per a autocaravanes és Ascó (Ribera d’Ebre). La petjada que hi deixa el riu Ebre la converteix en una opció ideal per aquells viatgers que vulguin fer una sortida per connectar amb la natura. La localitat compta amb una extensa xarxa de senders, des dels quals es pot observar la convivència dels cultius, ara florits, amb el paisatge de ribera. A més, la localitat té un passat templer que es pot descobrir passejant pel seu centre. Si hi anem a l’estiu, tindrem l’oportunitat d’anar amb Lo Roget, un llaüt que navega per l’Ebre fins a Garcia o fins a Móra d’Ebre.

El Masroig i el gust del Priorat

Un dels actius més destacats que té la demarcació tarragonina són els seus vins. I en parlar de vins el primer que ens passa pel cap és el Priorat. El poble del Masroig compta amb una àrea gratuïta per a autocaravanes que està situada a l’aparcament del celler cooperatiu i de l’agrobotiga. La seva localització fa que sigui perfecte per aquells que vulguin escapar-se al Priorat i tastar la seva essència amb els vins de la DOP Priorat i la DO Montsant, com és el del Masroig. A més, en aquest cas també es podran degustar altres productes de la terra com oli, olives i paté d’olives i ametlles, entre altres. A banda de tastar la seva gastronomia, podem visitar el municipi i el poblat prehistòric del Puig Roig del Roget així com fer excursions cap a altres indrets de la comarca, com Siurana, Escaladei, Falset, practicar escalada a la Serra del Montsant o piragüisme als pantans.

Barberà i l’esperit de la Conca

Un altre celler cooperatiu que compta amb una àrea gratuïta per a autocaravanes és el de Barberà de la Conca. El celler, que és obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, és un dels atractius d’aquest municipi que dona nom a la comarca i que representa a la perfecció l’essència d’aquesta, gràcies a la seva combinació d’història, vi i paisatge. El poble està ubicat sobre un turó, que està culminat pel Castell Templer. L’edifici, datat del segle XI, ha tingut diverses funcions al llarg del temps i ara està restaurat i es pot visitar. La localitat té molt d’encant, així que val la pena passejar-hi, i el seu entorn natural és ideal per fer rutes de senderisme i de BTT.

Tortosa, patrimoni i riu

Si bé n’hi ha d’altres, acabem aquest recull d’àrees gratuïtes per a autocaravanes a Tortosa. La capital del Baix Ebre té una d’aquestes zones a l’avinguda de la Generalitat, a menys de 10 minuts del centre, i molt a prop del riu. Les opcions que presenta Tortosa són múltiples gràcies a la riquesa patrimonial que té. Una de les experiències imperdibles és pujar a bord de Lo Sirgador i navegar per l’Ebre mentre es degusta la gastronomia ebrenca. I si volem explorar la resta del territori ebrenc, Tortosa és un bon punt de partida.

tracking