Diari Més

+Propostes

El misteriós poble abandonat de la Mussara

És un poble d'aire misteriós que està deshabitat des de 1951

El misteriòs poble abandonat de la Mussara

El misteriòs poble abandonat de la MussaraCecida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El poble de la Mussara és un poble aire misteriós que està deshabitat des de 1951 ubicat a les Muntanyes de Prades. Només en resten dempeus les parets i el campanar de l'església de Sant Salvador.

El poble està a 990 m d'altura, a tocar del cingle de les Airasses, des del qual es gaudeix d'una vista impressionant del Camp de Tarragona i, en dies clars, es pot veure el delta de l’Ebre o, fins i tot, les Illes Balears.

La Mussara formava part del comtat de Prades des del 1324. Així doncs, el nucli despoblat ofereix un grapat de sensacions agradables. El seu interès recau en la situació geogràfica màgica i suggerent, especialment al vespre. També en la història i en els edificis i la distribució de l’antic poble. A més a més, aquest lloc és un punt de partida cap a diferents excursions que porten pels indrets més bonics de les muntanyes de Prades.

El poble acull vuit edificis ruïnosos, il'església de Sant Salvadoramb un campanar de 1859 ila casa Cal Cassolesque són els que es troben en millor estat de conservació. D'altra banda, existeixenset masies aïllades, de les quals destaquen elMas del Pou del Gel, i elMas del Peiró. El nucli antic està inclòs en l'Inventari delPatrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Una d’aquestes excursions fascinants que es poden fer des d’aquest punt és la sortida fins als avencs de la Febró.Els avencs de la Febró estan formats per una esquerda oberta a la cinglera de la Mussara. N'hi ha tres de principals. La primera, l’esquerda Gran, és la més ampla i curta però està aïllada de les altres. La que es pot visitar és la tercera i més allunyada del cingle, amb una galeria principal de gairebé 300 m de llargada, uns 30 de fondària, i de 6 a 8 m d’amplada.

Cal dur roba de muntanya, alguna peça d’abric, llanterna, brúixola, esmorzar i els vostres estris de muntanya.

Per arribar, es pot sortir des de Vilaplana, per la carretera T-704 en direcció Prades, fins al trenacall a l'equerra, on indica La Mussara.

Els interessats en ampliar la informació d'aquest entorn poden consultar la web deMuntanyes de la Costa Daurada.

tracking