Diari Més

+Propostes

Ja es pot visitar l'espai protegit de la Sèquia Major de Vila-seca

Entre els ocells que es poden observar trobem el Bernat pescaire, el Blauet, el Cabusset la Polla d'Aigua i el Martinet Blanc

Imatge d'una visita per la Sèquia.

Ja es pot visitar l'espai protegit de la Sèquia Major de Vila-secaAjuntament de Vila-seca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com cada any, durant el mes d'agost tenen lloc les visites a l'espai natural de la Séquia Major. La visita, apta per a totes les edats, comprèn un recorregut d'uns dos quilòmetres que es recorren aproximadament en dues hores, durant les quals s'explica la història de l'indret i els seus valors naturals, s'interpreten les rastres d'activitat animal a través de les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar, i s'observen ocells amb prismàtics i espècies protegides de l'espai.

La Sèquia Major és un espai natural protegit pel Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de la Generalitat de Catalunya, des de l’any 1992. Es tracta d’una zona humida litoral situada a la Pineda. La major part d’aquest espai es troba dins dels terrenys del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou.Entre els ocells que es poden observar trobem el Bernat pescaire, el Blauet, el Cabusset la Polla d'Aigua i el Martinet Blanc. També podrem arribar a veure tortugues d'estany.

Aquesta zona humida s’originà en els sediments sorrencs aportats pel riu Francolí, i formaria part del seu delta. Les llacunes de la zona s’alimentaven de surgències naturals d’aigua dolça i, a la vegada, de filtracions i inundacions periòdiques d’aigua del mar. L’alternança entre aigua dolça i salada originà una notable diversitat d’ambients.

La Séquia Major es va construir amb l'objectiu de drenar els antics estanys a prop del mar. Actualment, és un important espai constituït per comunitats vegetals de canyissar, prats humits i jonqueres, i també un reservori faunístic.

Les visites, que cal reservar-les amb antelació al Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca (telèfon 977 39 03 62) i a l’Oficina de Turisme de la Pineda (caps de setmana), es duen a terme els dissabtes i diumenges dels mesos d'agost i setembre de les 18.00 a les 20.30 h, i d'octubre a febrer els diumenges d'11.00 a 13.30 h.

El punt de trobada d'aquestes visites és a l'accés principal de la Séquia Major, a la plaça de la Cançó Catalana, a la Pineda.Per la seva banda, Cel Rogent realitza el monitoratge de les visites.

tracking