Diari Més

+Propostes

Cinc llocs on portar als nens per aprendre més sobre els animals

Espais on poder gaudir de visites amb animals que, a més, fomenten el respecte pels animals

Imatge d'un ximpanzé rescatat de la Fundació Mona

Cinc llocs on portar als nens a veure animalsFundació Mona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per tots aquells que vulguin anar a veure animals amb els infants però des d'una vessant educativa i on es fomenti el seu benestar o es respecti el seu hàbitat esdevenint una alternativa als animals en captivitat. Des del Diari Més fem una proposta dels cinc llocs on poder gaudir d'aquestes visites que a més de gaudir i aprendre, fomenten el respecte pels animals.

Refugi Mon la Bassa

Aquest és un projecte ubicat al Vendrell on animals i nens tenen un paper essencial. Per una banda, aquesta associació té un munt d'animals que han estat rescats de situacions que implicaven un risc per ells o bé han estat maltractats. En aquest espai viuen una segona oportunitat. Trobarem cavalls, porcs vietnamites, cabres, ovelles, gallines, gossos i tots convivint de manera conjunta i sense problemes. Les visites amb els nens poden realitzar-se únicament en diumenge. Les escoles també poden realitzar les seves visites. Compten també amb el projecte Escola Petits Voladors. Més informació: info@monlabassa.org.

Centre de Cria i Interpretació de Tortugues de Marçà

L'objectiu del Centre de Cria i d'Interpretació de Tortugues de Marçà és la conservació de la tortuga mediterrània, una espècie protegida i en perill d'extinció. Es pretén fomentar la cria i la reintroducció d'aquestes tortugues al seu hàbitat quan ja tenen entre 3 i 5 anys i la seva closca és ben dura. Els visitants podran veure una cinquantena de tortugues mediterrànies.

A més a més, aquest centreofereix l'atractiu del parc de les olors, una gran jardinera amb plantes aromàtiques amb què es pretén impulsar un projecte de coneixement d'aquesta flora. El centre podrà visitar-se durant la Setmana Santa. Per concretar els horaris, cal trucar a:Tel.: 977 178 000 /656 955 490 /653 401 994

Les Set Cabretes a Botarell

Aquest és un altre refugi per animals rescatats. Aquells animals que han estat abandonats o maltractats reben les cures necessàries per tenir una vida digna. Aquesta entitat de protecció animal apropa els animals als infants des d'una vessant de respecte i protecció. En la seva tasca, realitzen diferents rescats i intenten donar una bona recuperació als animals que arriben a les seves instal·lacions. És important confirmar els horaris de visita. Més informació, aquí.

Ocells i esquirols a la desembocadura del Gaià

Una magnífica activitat és contemplar els ocells en llibertat, en el seu medi natural. La desembocadura del Gaià és un lloc perfecte per fer-ho donat que a més, l'espai és perfecte per realitzar una excursió.Veurem que hi ha zones de duna acordonades on molt habitualment hi podem trobar ocells buscant menjar: cogullades, gafarrons, cotxes fumades, verdums o caderneres.Degut a la combinació de duna, mar, riu, bosc de ribera, camps i pinar, la desembocadura del Gaià és un lloc molt recomanable per a observar ocells i altres animals. Al riu hi ha una població de tortuga de rierol (Mauremys leprosa) i al bosc de ribera i al pinar s'hi acostumen a observar esquirols.

Fundació Mona a Girona

I aquesta darrera proposta està fora del Camp de Tarragona però hem decidit incloure-la perquè pot valdre la pena recórrer uns quilòmetres més per descobrir aquest Centre de Rehabilitació de ximpanzés i macacos. El centre de Rehabilitació de la Fundació Mona esà situat a Riudellots de la Selva. Molts d'aquests ximpanzéshan viscut llargs anys en absoluta solitud i terribles condicions, però el centre de rehabilitació proporciona una excel·lent llar a aquests primats rescatats. Es pot realitzar una visita en família i conèixer les seves històries particulars així com aprendre quines són les característiques de cada espècie. Els infants podran descobrir quines són els costums de cada animal en el seu dia a dia. També es realitzen tallers on grans i petits podran aprendre i divertir-se plegats. Més informació aqui.

tracking