Diari Més

+Propostes

Un viatge en el temps: caminant per la vila medieval de Conesa

Entre les diverses rutes que es poden fer des d'aquest petit municipi destaca el Camí d'Hivern

Imatge de la Plaça Major de Conesa

Una ruta per descobrir la vila medieval de Conesa, a la Conca de BarberàAjuntament de Conesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Conesa, la bellesa», diu la gent de la Conca de Barberà. Aquest poble, que té amb prou feines cent habitants censats, té gairebé un molí de vent per habitant. El nucli deConesaconserva una part de la muralla de l’època medieval en un admirable bon estat. Els carrers empedrats del call jueu també fan retornar al passat i són un excel·lent laberint perquè els nens s’hi perdin entre corredisses.

El Castell de Conesa

El castell de Conesa,també anomenatCal Gallard,Casa Delmera, és un casal noble del municipi deConesa(Conca de Barberà) declaratbé cultural d'interès nacional.La primera notícia documental del castell de Conesa és de l'any 1123, quan Berenguer Sendred el llega al seu fill Arnau. Anys més tard el castell passà a mans de l'ordre de l'Hospital i cap al 1285 al monestir de Santes Creus. On es trobava l'antic castell, l'any 1569 fra Jeroni Contijoch, abat de Santes Creus, va fer construir una nova residència pels monjos que és l'edifici que es pot veure actualment.

Conesa és un indret per visitar i el punt per iniciar una ruta perfecta per realitzar ara, amb aquest temps primaveral. Entre les diverses rutes que es poden fer, destaca el Camí d'Hivern.Aquest itinerari proposa fer una visita al passat fins al que queda de l’antic poblat de Torlanda recorrent àrees boscoses i camps de cultius. Un cop arribats a aquest punt, ens proposa una petita volta per l’entorn, travessant una part de Les Planes de Conesa, on destaquen els cultius de cereals distribuïts en camps ondulats i diferents eres que remarquen el caràcter rural d’aquestes contrades. Seguint el recorregut, arribem fins a arribar al tossal Rodó,unamuntanyade 765 metres que ja forma part del municipi deSanta Coloma de Queralt. Els detalls de la ruta, els pots trobar aquí.

Des de Conesa podem aprofitar i complementar aquesta sortida per terres de la Conca de Barberà, visitant Santa Coloma de Queralt (a 11 km) o Montblanc (a 23km).

tracking