Diari Més

+Propostes

Una sorprenent ruta fins a arribar al Pessebre dels Estels, al poble abandonat de Castelló

La ruta a Castelló es pot complementar amb la visita a Masboquera on es poden realitzar rutes amb BTT o cavall

Imatge del Pessebre

Redescobrir un poble abandonat amb el Pessebre dels Estels de CastellóCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Existeix un poble situat entreMasboquerai Vandellòs que fa més de 50 anys que està deshabitat. L’any 1997, un grup de voluntaris es van proposar recuperar aquest poble en ruïnes creant l’Associació Masia de Castelló. Aquest grup de gent van treure l’herba i la runa dels carrers per poder accedir-hi i cada vegada s’hi va afegir més gent. Van apostar per crear un PessebreVivientel 1998, dissenyant un esdeveniment per donar a conèixer els arts i oficis que es feien al poble, onhicol·laboren els veïns del municipi i voluntaris d’altres indrets propers. El visitant recorre els carrers del poble de Castellócom si d’un viatge en el temps es tractés, les sensacions omplen tots els sentits recordant escenes i vivències.

El pessebre arriba ala 20aedició que estarà obert els dies 26, 29 i 30 de desembre de 2018. Enguany s’hi estrenaran noves escenes i espectacles. I és que l’Associació ha recuperat un corral vell, per posar l’establia del naixement en un lloc més bonic i cèntric de Castelló i ha fet una sénia d’aigua que la fa funcionar un animal(l’aigua extreta del pou s’aprofitarà per regar l’hort del pessebre). A més, s’obrirà el celler de CalSanto, una de les cases importants de Castelló del segle XVII, que encara queda dempeus. Els visitants hi podran veure la cuina, el forn de pa, el menjador, el foc a terra, l’estable.

En total s’hi representaran trenta-vuit escenes, gràcies als 220 actors i més de 100 col·laboradors que faran possible que aquest poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant recuperi, com cada Nadal, la seva vida. Tot això serà els dies 26, 29 i 30 de desembre de 2018. L’horari de visita serà de les 18 a les 20.30 h.

Complementar la visita amb una excursió

Per completar aquesta visita, perfecta per aquestes dates, es pot fer la ruta circularMasboquera-Castelló-Masboquera, d'uns 8km. Aquest poble és un lloc ideal per iniciar diverses rutes a peu, ambBTTo a cavall. Al centre s’hi troba un dels seus elements arquitectònics més característics: la Torre de les Hores.

Aparcar el cotxe aMasboquerai agafar el carrer de les escoles direcció Castelló pelGR-192. Ja a Castelló, baixem per la barrancada agafant elPR-92 fins a la font del mateix nom. Es pot continuar per la pista fins aMasboquerapassant per sota de la C-44.

tracking