Diari Més

+Propostes

Caminar sobre un pont penjat i descobrir les roques gegants de Els Tres Jurats

La ruta Ulldemolins a Sant Bartomeu presenta una gran varietat d'escenaris naturals

Imatge del Pont Penjat d'Ulldemolins.

FotografiaImatge de Wikiloc (Carme i Ignasi).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un itinerari amb una gran varietat d'elements naturals que farà les delícies d'aquells que vulguin gaudir de la natura i baixar els torrons de Nadal. Aquells que decideixin emprendre aquest recorregut tindran l'oportunitat de descobrir pous, boscos, salts d'aigua, ponts penjats i l'ermita de Sant Bartomeu. Aquesta excursió té una duració aproximada de tres hores.

Per començar, sortim d'Ulldemolins pel camí de les ermites i anem fins a Sant Antoni. Aquesta és una pista asfaltada i s'hi pot anar en cotxe. Agafem el camí que surt pel damunt de l'ermita i passant pel coll del Prat, arribant a la font de la Gleva situada a la dreta del camí entre cingleres i vegetació.

Seguidament podrem veure el riu de Montsant i l'engorjat de les Cadolles Fondes des del mirador que es troba a la dreta del camí(a l'estiu, es pot baixar a fer un bany desviant-se una mica del camí). Les Cadolles Fondes són unes basses esculpides a la roca per l'acció de l'aigua del riu Montsant deixant un cingle a banda i banda. Es tracta d'un lloc d'extraordinària bellesa on val la pena descansar uns instants.

Tirant avall veurem la roca Balladora, en forma de granbalena, anomenada així perquè en temps passats fadrins i fadrines anaven a ballar a aquell espai. Un lloc perfecte per descansar i menjar l'entrepà, si ja tenim gana.

Caminant uns minuts més, i podrem observar una esplèndida cinglera tota plena de color, anomenada el racó de laPatera.

I a dalt a l'esquerra podrem descobrir les siluetes dels Tres Jurats. Els Tres Jurats són formacions monumentals de conglomerat, de més de 30 metres d'altura. Són unes de les moltesfigures productede l'erosió de l'aigua i el vent que es troben en el congost i a les quals la tradició popular dóna nom. En aquest cas, el nom fa referència als tres jurats que integraven el consell de la vila d'Ulldemolins en temps antics.

Seguidament agafarem un camí més petit que porta a l'ermita de Sant Bartomeu. L'ermita de Sant Bartomeu es troba en una barrancada lateral del congost del Fraguerau. L'edifici, d'estil romànic,estàformat per una nau rectangular. Compta amb un campanar de paret amb una única campana.

Per poder travessar el riu Montsant haurem de travessar un pont penjat ben integrat en elpaisatge que serà una de les experiències més aventureres d'aquest recorregut. A més, la sorpresa és que no només hi ha un pont,sinóque trobarem dos: un altre de més petit sobre la riera de SantBartomeu.

Tornarem pel mateix camí, posant fi a la ruta.

tracking