Diari Més

+ Propostes

Descobrir Arnes i el seu entorn proper als rius Algars i Estrets

El final de l'estiu és un bon moment per descobrir aquest poble de la Terra Alta amb un entorn únic

Una imatge dels Estrets d'Arnes.

Aprofitar els darrers dies dies d'estiu per descobrir l'entorn proper als rius Algars i EstretsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arnesés un poble ubicat a la comarca de la Terra Alta que ofereix un entorn privilegiat, ideal per visitar amb bon temps.La natura i la història es combinen a Arnes en un resultat espectacular per al visitant. L'orografia del terme està dividida entre la muntanya i la plana, amb elParc Natural dels Portsi els dos cursos d'aigua que banyen el pla (el riu Algars i els Estrets). Algunes propostes a descobrir són:

Toll de Vidre

ElToll de Vidreés un lloc defàcilaccés amb cotxe o caminant, fet que el fanespecialmentideal per fer aquesta excursió amb nens. Compta amb una piscina natural foradada a la roca calcària del riu Algars, amb salts d'aigua i un tobogan creat per l'erosió de la pedra, on els nens gaudiran de l'aigua en un entorn únic. L'opció més ràpida (uns 20 minuts) comença agafant la pista senyalitzada des d’Arnes fins al toll del Vidre, que està a uns 7 quilòmetres. Es pot deixar el vehicle a l’aparcament del toll. A mà dreta podem trobar el camí i les escales de baixada al toll del Vidre.

Els Estrets d'Arnes

Els Estrets és un dels itineraris més espectacular de la geologia dels Ports. Formen part de la Xarxa Natura 200 i actualment és un gran refugi de fauna, gràcies a una geologia formada per impressionants moles de parets de conglomerats i cingleres on col·loquen el niu moltes aus rapinyaires. Podrem també gaudir de l'aigüa, doncs el riu fa camí en aquest recorregut geològicament molt interessant.

El toll de la Presó

És el gorg que hi ha més a prop d'Arnes, a menys de dos quilòmetres per una pista forestal de fàcil accés en vehicle. El camí surt de davant de l'Hotel Vilar Rural d'Arnes, un espai destinat a que els més petits gaudeixin d'un allotjament pensat per a famíles. Aquest toll és d'aigües cristal·lines i compta amb parts tant fondes com d'escassa profunditat.

Altres propostes a Arnes

Passejar pels carrerons delcentre històrici submergir-se en la seva atmosfera medieval, sense deixar de veure l'edifici de l'ajuntament. Arnes compta amb altres propostes com el Centre d'Interpretació de la Mel, el Punt d'Informació del Molí d'Oli iCentre d’Interpretació del Gel. Pel que fa al Centre d'Interpretació de la Melel trobem a la planta baixa del Casal Municipal.El centre d'interpretació de la Mel pretén ser un espai de divulgació i exposició sobre la mel, la cultura i la tradició que l'envolta, reforçant el vincle identitari d'Arnes amb aquesta tradició centenària.

tracking