Diari Més

+Propostes

Tres rutes per redescobrir Torredembarra

La Regidoria de Turisme ha programat una sèrie de visites guiades pels propers dies

Claustre Fundació Pere Badia.

La ruta pel Castell, la dels Indians i la del Far per redescobrir TorredembarraAjuntament de Torredembarra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana, des de Torredembarra realitzen una proposta interessant per aprofundir i gaudir de l'entorn d'aquest munipi. La Regidoria de Turisme ha programat una sèrie de visites guiades, que enguany se centren en tres rutes: Castell i Nucli Antic, ruta dels Indians i visites guiades al Far.

Ruta del Castell i Nucli Antic

La ruta del Castell i Nucli Antic realitzarà un recorregut pel Castell (Pati del Castell, Sala Lluís d‘Icart, Sala de Juntes -personatges Il·lustres, Sala de Plens), Torre de la Vila, Església de Sant Pere Apòstol i Antic Ajuntament (Pl. Vila).

Lluís Icart, senyor de la vila, el va començar a construir l'any 1565 i el va acabar 15 anys després. L'edifici es va projectar com una residència-fortalesa que dominés la població. De planta quadrada i amb quatre torres als cantons, es situà al punt més alt de la vila i, seguint la tradició mediterrània, allotjà al bell mig un pati porticat amb arcades. Les dependències s'ordenaren al voltant d'aquest pati central. Entre la porta principal i el pati hi ha un tram rectangular que fa de pòrtic, cobert amb la volta que s'atribueix al mestre Pere Blai.

La Ruta dels Indians

La ruta dels Indians recorrerà laFundació Pere Badia (claustre, c/ Antoni Roig, Antic Ajuntament i Patronat Antoni Roig . Aquest recorregut ens portarà a viure el viatge que va fer cap a Cuba per fer les Amèriques l'indià més famós de Catalunya, Joan Güell i Ferrer, tot i que, en tornar, s'instal·là a Barcelona. A Torredembarra, però, destaquen altres grans fortunes assolides per indians, que van deixar la seva petja en edificis que es diferencien per les seves façanes d'estil colonial, amb entrades de portals i sostres alts, i frondosos jardins a la part del darrere. L'antic carrer Nou, actualment d'Antoni Roig, en concentra les més significatives. L'herència americana a la vila es fa palesa també en la toponímia dels carrers i en construccions cedides al poble com l'Hospital de la Caritat Pere Badia i el Patronat i escola Antoni Roig, en els panteons del cementiri i en la celebració de la Fira d'Indians a la tardor.

Far de Torredembarra

També hi ha programades rutes pel Far de Torredembarra que ha esdevingut una icona del municipi per la seva singularitat i la seva arquitectura, obra de Josep Llinàs i Carmona. Construït a finals del segle passat, té l'honor de ser el darrer far construït en el segle XX.Té una alçada de pla focal sobre el nivell del mar de 58 metres i sobre el terreny de 38, amb un abast geogràfic de 20 milles. Aquest far és el que té la torre més alta de tots els fars de Catalunya.

Els dies de visita per laRuta Castell i Nucli Antic, seran els dies25 de juliol i 1,8,22,29 d‘agost. Per la seva banda, la ruta dels Indians seràels dissabtes 21 i 28 de juliol i 4,11,18 i 25 d’agost. I les visites que es poden realitzar al Far de Torredembarra serandel 22 de juny i fins a l'11 de setembre.

Per a més informació de les visites guiades i reserves al web www.turismetorredembarra.cat o al telèfon 977 64 45 80.

tracking