Diari Més

+Propostes

D'Altafulla a Torredembarra: cales i petjades històriques

En el recorregut es pot descobrir la Roca Foradada de la que brolla aigua calenta i on, fa anys, la gent del poble anava a banyar-se

Vila Romana els Munts

D'Altafulla a Torredembarra: cales i petjades històriquesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un bon moment per realitzar aquest recorregut ara a la primavera amb les temperatures més càlides és de bon matí o bé, a última hora de la tarda.

El recorregut és d'Altafulla a Torredembarra i probablement moltes persones no habituades a fer senderisme l'han fet alguna vegada però val la pena recordar els tresors que estan ben a prop de casa i aturar-nos a descobrir enclaus que sovint passen desapercebuts.

Aquest recorregut d’Altafulla a Torredembarra val la pena fer-lo aprofitant les parades de les estacions de tren. Es pot entrar a la platja a través d’un antic pont de pedra que porta directament a la platja i al passeig marítim. A la platja hi tenim senyalitzat el recinte de la vil·la romana dels Munts que, optativament, podem visitar en aquesta ruta. Podem caminar fin a una petita cala, la platja de Canyadell, fins que arribem a un penya-segat anomenat la roca Bramadora que ens condueix al famós far de Torredembarra, des d’on ja es pot veure el port esportiu de la localitat. Al seu interior s’hi troba la coneguda Roca Foradada on, fa anys, la gent del poble anava a banyar-se. Creuem el port esportiu i arribem a l’inici del Passeig Marítim de Torredembarra.

Just davant del passeig hi ha la gran Platja de la Paella de Torredembarra, on podrem prendre un bany. I la ruta ha arribat al final.

En aquesta ruta podràs tenir una panoràmica única del mediterrani pujant a l'últim far construït al segle XX. El Far de Torredembarra és el que té la torre més alta de tota Catalunya. Aquí pots realitzar una visita virtual al far.

Tanmateix, un dels punts de més interès si tens pensat passar el dia caminant d’Altafulla a Torredembarra és lavil·la romana dels Munts, Patrimoni Mundial de la UNESCO, un dels conjunts més importants de la Hispània romana en la seva categoria.Els Munts és una de les vil·les aristocràtiques més ben conservades de la Hispània romana. Situada en un marc incomparable, propera a la platja, els habitants d’aquesta residència de camp gaudien de la tranquil·litat de la vida rural i de la bellesa de l’entorn, sense deixar de banda el luxe i el refinament.

D'Altafulla a Torredembarra: cales i petjades històriques

D'Altafulla a Torredembarra: cales i petjades històriquesCedida

tracking