Diari Més

+Propostes

Una excursió per refrescar-se en un entorn bucòlic: el toll de Vidre i el Toll Blau

També es pot visitar el poble d'Arnes on es pot fer una agradable passejada

Una excursió per refrescar-se en un entorn bucòlic: el toll del Vidre i el Toll Blau

Una excursió per refrescar-se en un entorn bucòlic: el toll del Vidre i el Toll BlauCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arnes és un municipi de la Terra Alta. La població es localitza en un turóal costatdel riu Algars. El terme és molt accidentat perquè part del mateix l'ocupen els Ports i el municipi està inclòs en el Parc Natural dels Ports.AArneses pot practicar escalada,espeologia, o senderisme.

Elmunicipid'Arnes forma part dels Ports Tortosa-Beseit. Els llocs a descobrir són nombrosos i perfectes si volem fer unabucòlicaexcussióon, a més podrem refrescar-nos: el Toll del Vidre, el Toll Blau, els Estrets, elPimpoll, el Pi Ramut, Ermita de Santa Madrona, amb la seva àrea recreativa.

El Toll de Vidre és un lloc defàcilaccés amb cotxe o caminant, fet que el fanespecialmentideal per fer aquesta excursió amb nens. Compta amb una piscina natural foradada a la roca calcària del riu Algars, amb salts d'aigua i un tobogan creat per l'erosió de la pedra, on els nens gaudiran xipollejant en un entorn únic.

Es pot accedir per laT320entre Horta entre Hortade Sant Joan iArnés. Quan arribeu a la segonabifurcació, hi ha un indicador cap al Vilar Rural d'Arnes (un complex hoteler pensat i ideat per infants i famílies). Uns 500 metres després passat el camí queensportariaa aquest vilar hi ha una font de pedra a l'esquerra del camí. Tot seguit, hi ha unaesplanadaonéspossible deixar el nostre vehicle per començar l'excursió. La zona del Toll del Vidre no disposa d'una àrea habilitada per fer un pícnic però les roques a la vora del riu són prou còmodes per fer un entrepà. Eltoll té un petit salt d'aigua que la fa molt atractiva i es pot gaudir d'una petita platja de pedres ideal per estendre la tovallola i perquè els més petits s'entretinguin.

El Toll Blau és una altra de les excursions que es pot fer al Parc Natural dels Ports i també és molt espectacular. El riu Estrets,afluentde l'Algars, s'obre camí entre congostos des de les muntanyes més altes dels Ports i va deixant al seu pas algunes piscines naturals. Es troba a uns deu quilòmetres de la poblacióterraltinai és un espai d'una gran bellesa, especialment pels colors que hi reflecteix la seva aigua neta i transparent. Es pot accedir des d'Horta de Sant Joan, seguint els indicadors del Parc Natural que ens porten a l'àrea recreativa de laFranqueta.

Es tracta de dues excursions que poden realitzar-se en aquesta zona, especialment en els mesos de calor, però les possibilitats que ofereix el terme municipal d'Arnessónencara molt més diverses.

Es recomana anar a primera hora del matí tant per evitar les hores més intenses de calor com per poder realitzar la ruta amb tranquil·litat donat que en temporada alta podem trobar gran quantitat de persones realitzant el mateix recorregut.

tracking