Diari Més

Més Motor

Els pneumàtics sense aire arriben als vehicles

El prototip UPTIS és una aposta clau en l'estratègia d'investigació i desenvolupament en termes de mobilitat sostenible

Imatge del prototip UPTIS.

Els pneumàtics sense aire arriben als vehiclesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses Michelin i General Motors han presentat una nova generació de pneumàtics sense aire, anomenats MichelinUptis(UniquePunctureproofTireSystem), a la fira de mobilitat sostenible celebrada aMontreal, Canadà, durant els dies 4 i 6 de juny.

Michelin iGMtambé han anunciat un acord d'investigació pel qual totes dues companyies pretenen validar el prototipUPTISper a la seva utilització en vehicles de turisme a partir de 2024. Michelin iGMja estan realitzant proves del prototip en vehicles com el ChevroletBoltEV. A finals d'any s'iniciaran els assajos en conducció real en una flota de ChevroletBoltEVa Michigan, Estats Units.

Ja que elsUPTISno necessiten aire, aquesta revolucionària innovació elimina el risc depunxadai, per tant, augmenta la seguretat dels conductors; pel que fa als professionals redueix el temps d'inactivitat quan es produeix un problema amb els neumàtics; i també permet utilitzar menysmatèries primeresdurant la sevafabricació.

El prototipUPTISrepresenta un pas decisiu en la implementació del concepteVisionde Michelin, presentat aMovin'Onl'any 2017 per a mostrar l'estratègia d'investigació i desenvolupament de Michelin en termes de mobilitat sostenible. El concepteVisiones basa en quatre pilars d'innovació: 'Sense aire', 'Connectat', 'Imprimible en 3D' i '100% sostenible' (realitzat amb materials renovables o d'origen biològic).

FlorentMenegaux, President del Grup Michelin, ha declarat: «UPTISdemostra que la visió de mobilitat sostenible de Michelin és un somni realitzable. La nostra col·laboració amb socis estratègics comGM, que comparteixen les nostres ambicions de transformar la mobilitat, ens permet mirar cap al futur avui».

SteveKiefer, Director General de Compres de General Motors, ha afegit: «Estem entusiasmats amb les oportunitats que ofereixUPTISi la col·laboració amb Michelin en aquesta innovadora tecnologia.UPTISés la solució ideal per a impulsar a la indústria automotriu cap al futur, i il·lustra a la perfecció com els nostres clients es beneficien de les innovacions desenvolupades amb els nostres socis proveïdors».

El prototipUPTIS, redissenyat per als turismes actuals, s'adapta especialment bé a les noves formes de mobilitat. Els vehicles i les flotes del demà –cotxes autònoms, elèctrics, compartits o d'un altre tipus– equipats ambUPTISno necessitaran cap manteniment relacionat amb els pneumàtics, la qual cosa optimitzarà la seva productivitat.

«El prototipUPTISdemostra la capacitat d'innovació de Michelin, tant en el camp dels materials d'alta tecnologia com amb l'enfocament del desenvolupament, en estreta col·laboració ambGM. Aquesta associació reforça encara més el nostre full de ruta en matèria d'innovació, basada en el nostre concepteVision», ha declarat EricVinesse, Director d'Investigació i Desenvolupament del Grup Michelin, encarregat de presentarUPTISaMovin'On. «UPTISrepresenta una fita significativa en l'ambició de Michelin per la mobilitat del demà. També encarna el nostre compromís amb una mobilitat millor i més sostenible per a tots».

UPTISintrodueix millores revolucionàries en l'arquitectura i en els materials composts, que li permeten suportar tant el pes com la velocitat d'un vehicle.

Aquestes innovacions es combinen per a eliminar l'aire a pressió i suportar la càrrega del vehicle. A més, suposen un important estalvi mediambiental: cada any es rebutgen uns 200 milions de pneumàtics a tot el món a causa de burxades i danys causats per perills en la carretera o per un desgast irregular com a conseqüència d'una pressió inadequada.

Aquest progrés aconseguit amb el prototipUPTISdemostra el compromís conjunt de Michelin iGMper a proporcionar solucions de mobilitat més segures i sostenibles.

tracking